Alman Pastası Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 15:42
Alman Pastası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Hamuru için: 2 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
4 çay bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
125 gram margarin

Krema için:
İki buçuk su bardağı süt
2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
50 gram tereyağı

Alman Pastası Yapılışı
Hamuru için yumurta ve tozşekeri çırpın. Kalan malzemeyi sıra ile ve çırparak ekleyin. Karışımı yağlanmış 25-30 cm'lik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, pembeleşene dek pişirin. Krema için süt ve tozşekeri orta ateşte hafifçe ısıtın. Un, vanilya, su, yumurta ve yumurta sarısını mikserle çırpın ve ılık sütlü karışıma tahta kaşıkla karıştırarak ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp tereyağı ilave edin ve karıştırın. Pastanın arasına ılık krema sürüp, arzuya göre dilimlenmiş muz yerleştirerek servis yapın.