Hurmalı Krep Tarifi

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 14:48
Hurmalı Krep Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kutu hazır krep malzemesi
1.5 su bardağı süt
1-2 adet Trabzon hurması (çok olgunlaşmış olmalı)
3-4 çorba kaşığı tozşeker
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu

Tavayı yağlamak için: Sıvıyağ

Hurmalı Krep Yapılışı

Hazır krep malzemesine sütü ilave ettikten sonra iyice çalkalayın. Ocağa oturttuğunuz yapışmaz yüzeyli tavayı yağladıktan sonra ısıtın. Isınan tavaya iyice çalkaladığınız krep karışımından sıkın. Tavayı sağa-sola hareket ettirerek malzemenin yayılmasını sağlayın. Krebin altı piştiğinde spatula yardımıyla alt-üst çevirin. Hurmaların kabuğunu soyduktan sonra içlerini püre haline getirin. Tozşeker ve rendelenmiş portakal kabuğu ile karıştırın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak koyulaşmaya başlayana dek pişirin. Fazla koyulaşmadan ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Krebin içine hurma püresi sürün. Rulo sarıp dilimleyerek servis yapın.