Tas kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 03 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 03 Haziran 2016, 11:33
Tas kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1200 gram kuşbaşı doğranmışkoyun ya da dana eti
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
6 diş sarmısak
2 çorba kaşığı domates salçası
1 adet defne yaprağı
10-15 adet tane karabiber
1 tatlı kaşığı un
Bir buçuk litre sıcak su
Tuz

Tas kebabı Yapılışı
Zeytinyağını bir tencereye alıp eti ekleyin. Et suyunu saldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kavurun. Çatırdamaya başlayınca kapağını açıp üzerine soğan ve sarmısakları bütün olarak ekleyin. Un hariç diğer malzemeyi de ilave edin. 3 dakika birlikte kavurun. Unu ilave edip bir iki çevirin ve suyunu koyun. Tuzunu ayarlayın. Yemek pişerken oluşan köpükleri ara sıra alın. Köpük bitince tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte bir buçuk saat pişirin. Patates kızartması ile servis yapın.