Piliç Wellington Tarifi

Giriş Tarihi 05 Nisan 2017, 00:00 Güncelleme 05 Nisan 2017, 13:54
Piliç Wellington Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet piliç bonfile
4 adet chanterel mantarı,
4 adet istiridye mantarı,
4 adet porçini mantarı
4 adet kestane mantarı
Yarım kahve fincanı zeytinyağı
2 çorba kaşığı soğan
2 diş sarmısak
1 adet milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz,
karabiber
Morel sos için:
5 adet morel mantarı
Yarım su bardağı demi glass sos
Servis için:
Sebze garnitür

Piliç Wellington Yapılışı

Morel sos için, morel mantarlarını dilimleyin. Demi glass sos ile kaynatın. Piliç bonfileyi tuz ve karabiberle tatlandırıp, yapışmaz yüzeyli kızgın tavada kızartın. Mantarları dilimleyin. Zeytinyağında, ince kıyılmış sarmısak ve soğanla birlikte soteleyin. Mantarlı karışımı bonfilenin içine yayın. Bonfileyi rulo biçiminde sarıp, üzerini milföy hamuru ile kaplayın. Yumurta sarısını hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Morel sos ve sebze garnitürle birlikte servis yapın.