Krep Tarifi

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2012, 17:18

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 yumurta
3 su bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozunun yarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz


Krep Yapılışı

Bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerine sütü dökün, çırpın. Ardından un, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu ekleyin, hepsini bir arada, içinde hiç un topağı kalmayacak şekilde hızlıca çırpın. Çırpılan krep ne çok akışkan ne de çok katı bir kıvamda olmalı. Eğer çok akışkansa un ekleyerek biraz daha katılaşmasını sağlayabilirsiniz. Grilliant'ı 3. seviyeye getirip üstüne bir dalma sıvı yağ damlatın ve çorba kepçesi yardımıyla bir ölçek krep dökün. Çok az pişmesini bekleyip spatula yardımıyla tersini çevirin. İsteğinize göre ıspanak sotesi veya tavuklu mantar sotesiyle servis yapabilirsiniz.