Safranlı Çorba Tarifi

Giriş Tarihi 13 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 13 Temmuz 2015, 11:47
Safranlı Çorba Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Bir tutam safran
6 su bardağı su
1 adet tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
200 gram mantar
Tuz
karabiber

Safranlı Çorba Yapılışı
SAafranı 1 su bardağı ılık suda 15 dakika bekletin ve bir kenara alın. Tavuk göğsünü 4 su bardağı su ile 10 dakika haşlayın. Tavuğu sudan çıkarıp, elinizle didikleyin. Tereyağını bir tencereye alın ve un ile birlikte hafif pembeleşene kadar kavurun. Tavuğu haşlayıp, soğuttuğunuz tavuk suyunu, süt ve kremayı ilave ederken,
bir yandan da karıştırın. Safranlı su, kalan 1 su bardağı su ve kıyılmış mantar ekleyip, 10 dakika kaynatın. Didiklenmiş tavuk etini ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, sıcak olarak servis yapın.