Kurufasulyeli ve Makarnalı Domates Çorbası Tarifi

Tadı damağınızda kalacak bir lezzet

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2013, 13:06

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:(4 kişilk)

1 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı burgu makarna
2 çorba kaşığı margarin
3'er çorba kaşığı un ve salça
5 su bardağı su
1 çay bardağı süt, tuz, karabiber

Kurufasulyeli ve Makarnalı Domates Çorbası yapılışı:

Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yumuşayana kadar haşlayın ve süzüp kenara alın. Ayrı bir tencerede margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Su ve sütü ilave edin. Kaynamaya başlayınca kurufasulye, makarna, tuz ve karabiber ilave edin. Makarna yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın