LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 26 Kasım 2017

G.Saray kanatlandı

Başakşehir hezimetinden sonra Galatasaray'ın Alanya'ya karşı coşkulu, arzulu ve kazanma duygusu yüksek bir oyun oynamasının en büyük nedeni kanatların çalışmasıydı.
Yasin'in solda, Rodrigues'in sağda görev yapması G.Saray'ın hücumlara hızlı çıkmasını sağlarken taraftarı da maçın içine çeken bir sinerji yarattı.
Rodrigues'in hiperaktif oyunu Alanya'nın sağ tarafını allak bullak etti, ayrıca Mariano'nun daha güvenli ve daha verimli hücuma katılmasını sağladı. Sık sık savunmaya yardıma gelip Yasin'in hem göbekten hem de kanattan yaptığı bindirmeler G.Saray'a atak zenginliği getirdi.

​NDIAYE HIRSLI AMA
Kaptan Selçuk oyunun yönetiminde yer alırken oyunun patronu olması gereken Belhanda korner atışlarının dışında G.Saray'ın çabuk oynama isteğine ayak uyduramadı. Ndiaye hırslı bir oyuncu ama bazen "Çok şey yapayım derken" yaptığı top kayıplarıyla süt veren ineğin süt çanağını döken sakarlığına benziyor.
Kadro istikrarına inanırım. Lippi'nin dediği gibi:
"Her oyuncuya hem yararlı olduğu hem de vazgeçilmez olduğunu hissettireceksiniz.
Ve tüm kadronun 'biz' diye düşünmesini sağlayacaksınız.." Bu kadro yapısı dilerim Tudor'un aklını başına getirir, rekabeti südürür.

MAÇIN iYiSi RODRIGUES
Sürati ve isteği ile rakibin dengesini bozdu.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ FOFANA
Basit hatalar yaptı. Takımına katkı vermedi