Tarihi 1 Ocak 2018

2018’de şampiyon belli

Bugün yeni yılın ilk günü ve biz 2018'e umutla, başarılarla başlıyoruz. Her ne kadar zorlu geçse de; sonuç olarak 2017 yılı Türkiye'nin hem kendi coğrafyasında hem de dünyada rüştünü tam anlamıyla ispat ettiği bir yıl oldu. Yaptıklarımızın yapacaklarımızın teminatı olduğunu dünya aleme ispatladık.
BM Genel Kurulu'nda küresel düzenin sona erdiği, küresel vicdanın galip geldiği Kudüs kararında Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hem diplomatik hem kişisel gayretleri belirleyici olmuştur.
Dünyanın 5'ten de ABD'den de büyük olduğunu, haklı olanı ve haklılığını gösteren Türkiye ve Erdoğan, bugünden itibaren bir buçuk milyarlık İslam dünyanın hem umudu hem lideri olmuştur.
Suriye'den, Irak'a, Myanmar'dan Tanzanya'ya dünyanın neresinde bir mazlum var ise, ezilmiş halk var ise yanında bizi buldu, bulmaya da devam edecek.
Bir zamanlar IMF kapılarında birkaç milyon dolar için her tavizi veren Türkiye'den, dünyaya borç veren, büyüme rakamlarıyla OECD ülkeler arasında birinci olan bir Türkiye var artık. Bizi tutabilene aşkolsun...


AA Yılın fotoğraf yarışmasında spor dalında benim ödülüm Abdullah Coşkun'un çektiği bu fotoğrafa.
Ampute Milli Takımımızın İngiltere'yi 2-1 yenip Avrupa şampiyonu olduğu maçın sevinci, umudun da simgesi oldu.

MANİSALI GENÇLERİN İŞKENCE TAZMİNATINA EL KOYDULAR
Kamuoyunda Manisalı gençler davası olarak bilinen işkence davası mağdurları 22 yıl sonra bu kez de kendilerini savunan avukatlarıyla mahkemelik oldu.
1995 yılında Manisa Emniyet Müdürlüğü'nde işkence görmeleri sebebiyle AİHM'ne açtıkları dava sonucu kazandıkları tazminatın, avukatlar tarafından kendilerine eksik ödendiği gerekçesiyle avukatları Sema Pekdaş ve Sema Doğan hakkında suç duyurusunda bulundular.
Manisa davasının avukatı Sema Pekdaş'ın bir başka özelliği de bugün Konak Belediye Başkanı olması.
CHP'li Pekdaş ve Sema Doğan hakkında açılan dava Manisa 1.
Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. "Görevi kötüye kullanmakla" suçlanan Pekdaş ve Doğan, işkence mağduru 7 gencin bakanlıktan aldıkları tazminatların her birinden 20 ile 30 bin TL arasında değişen miktarlarda parayı eksik ödemekle suçlanıyorlar.

KAN VER, CAN VER
Yeni yıl yeni başlangıçlar için de fırsat ise eğer, buna ben dahil kişisel olarak hepimiz kan bağışı yaparak başlayabiliriz. Türk Kızılay'ı Genel Başkanı Kerem Kınık'ın açıkladığına göre geçen yıl 2 milyon 380 bin hayırsever kan bağışı yaptı. 3 milyon 500 bin hastaya da şifa verdi bu bağışlar.
Yine Kınık'tan öğrendiğimize göre;
274 bin kişi kök hücre bağışladı, 512 kişiye kemik iliği nakli yapıldı.
Hiç de zor değil; eğer herhangi bir sağlık probleminiz yok ise herkes 3 ayda bir kan vererek bir can kurtarabilir.
Sizce de yeni bir yıla en güzel başlangıç da bu olmaz mı?

GÜNÜN SÖZÜ
Hiçbir zafere çiçekli yollardan gidilmez. LA FONTAİNE