Tarihi 29 Aralık 2017

Ballı kalem

Milyonlarca genç üniversite sonrasında KPSS'ye girsin, devletten bir kadro alabilmek için yazılı ve sözlü sınavlara girmeye devam etsin, didinsin dursun ama birileri de, sırf birilerinin yakını-kızı-oğlueşi diye hop diye kadroyu alsın! Hem de bunu yapan "Bizim başkanlar halk için çalışıyor, ranta izin vermiyor" diyen sosyal demokrat Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisi CHP'den olsun. Çok sayıda CHP'li milletvekili ve belediye başkanının yakın akrabaları istisnai kadro olarak bilinen özel kalem müdürlüğü kadrolarına direk atanarak devlet memuru oldular. Milyonlarca gencin hayalini süsleyen memurluk kadrosuna tepeden atanan CHP'liler kimler mi? CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu üyesi olan eski vekil Müslüm Sarı'nın eşi Hatice Sarı (Çankaya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğünden direk devlet memuru oldu) Kadıköy Belediye Meclis üyesi Ahmet Temurlenk'in oğlu Onur Temurlenk, önce belediyede özel kalem müdürü olup devlet memuru oldu sonra belediye başkan yardımcısı olarak atandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukat yeğeni Hüsamettin Kocaoğlu, önce zabıta yapılarak devlet memuru olması sağlandı, daha sonra belediyenin hukuk servisinde görevlendirildi.
Yeğen Kocaoğlu'nun son durağı Karşıyaka Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü oldu.
Ahmet Taylan Kolat (Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak'ın koruması) Kezban Yıldırım (Karşıyaka Belediyesi), Ceyhan Karhan (CHP İzmir Gençlik Kolları eski Başkanı), Mehmet Yunak (CHP Konak İlçe eski Başkanı) Mehmet Tuncer (Gaziemir Belediyesi), Tülin Biçer Şahin (Konak Belediyesi).


Kudüs direnişinin simgesi olan 20 İsrailli asker tarafından gözleri bağlı gözaltına alınan Filistinli 16 yaşındaki Fevzi, 10 bin Şekel kefaletle serbest bırakıldı.

İLGEZDİ GİTTİ, EKİBİ DAĞILDI
CHP'de 3-4 Şubat tarihinde yapılacak 36.
Olağan Kurultay öncesinde son kozlar 3 büyükşehir il kongrelerinde oynanıyor. En büyük koz da en çok delegenin belirleneceği İstanbul'da.
Hakkındaki soruşturma ve iddialar sebebiyle görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi'nin delege üzerindeki hakimiyetini kaybetmesi, parti içi dengeleri de değiştirdi ve birlikte siyaset yaptığı mevcut il başkanı Cemal Canpolat'ın elini de zayıflattı.
Kendi ilçesi Küçükçekmece'de bile ilçe kongresini kaybeden Canpolat, il delegesi seçilemedi.
Bu yüzden de 13 Ocak'ta yapılacak kongrede İstanbul İl Başkanlığı'na tekrar aday olup olmama konusunda kararsız kaldığı öğrenildi.
Grup Başkan Vekili Engin Altay ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Canpolat'ı tekrar aday göstermeyi istiyor.
Ancak; bir önceki kongrede Kılıçdaroğlu'na rağmen, İlgezdi'nin desteğiyle İl Başkanı seçilen Canpolat'ı CHP üst yönetimi bu sefer de istemiyor.
Yunus Emre, Berhan Şimşek, Ali Kemal Kumkumoğlu ve Canan Kaftancıoğlu da il başkanlığı için ismi geçenler arasında. Ankara'da kimin il başkanı olmasıyla ilgili Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl önceki akşam bir restoranda yemek yedi ve tek bir isim üzerinde anlaşmaya çalıştı. İzmir'de ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisine yakın bir ismin il başkanı olması için çalışırken, Asuman Ali Güven, Utku Gümrükçü, Kemal Karataş, Okan Karlıdağ, Altan İnanç ve Cevat Durak da il başkanlığı için çalışmalarına devam ediyor.

KESTANEPAZARI'NIN SAHTE MESİH'İ
Devlet , tüm kurumları ve tüm gücüyle FETÖ terör örgütüyle mücadelesinden ödün vermiyor. Son FETÖ'cü de temizlenene ve cezalandırılana kadar da bitmeyecek bu mücadele.
Bu arada her geçen gün bu alçak terör örgütü ve elebaşısı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Malum; teröristbaşı 50 yıl önce bu örgütün temelini İzmir'de attı. Hatta bu örgüt, kendi iç yazışmalarında İzmir'den Başkent olarak sözetti. Demokrasinin ve medeniyetin kalesi İzmir hiçbir zaman bu örgüte kucak açmadı ama teröristbaşı Gülen, Kestanepazarı Camisi imamı olarak uzun yıllar burada faaliyet gösterdi. Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin de teröristbaşının İzmir günlerini tamamı belgelere dayalı olarak tüm ayrıntılarıyla ortaya çıkaran bir kitap yazdı. Turkuvaz Kitap'tan çıkan "Kestanepazarı'nın Sahte Mesih'i" isimli kitap pek çok karanlık noktaya da ışık tutuyor.
İşte, Şahin'in kitabında yanıtları verilen en can alıcı sorular:
Gülen'i İzmir'e getiren MİT görevlisi kimdi? Buca Kaynaklar'da FETÖ kamplarını hangi işadamları finanse etti?
Neden İzmir'i kendisine başkent ilan etti? Pensilvanya'daki çiftliğin parasını İzmir'de nasıl topladı? Deniz Baykal'a kurulan kaset komplosu İzmir'de nerede kurgulandı? Firari Adil Öksüz'ün yolu İzmir ve Fethullah Gülen ile nasıl kesişti? Sezen Aksu'nun babası 25 yıl boyunca FETÖ'nün okulu Yamanlar'daki bu yapıyı görmedi mi? FETÖ, Bergama'daki altın madenine nasıl çöktü? FETÖ'den talimat alan işadamları ve kamu görevlileri kimlerdi? İzmir'i eyaletlere bölen FETÖ, kenti nasıl haraca kesti? FETÖ'nün İzmir'i kana bulama planı nasıl boşa çıkarıldı? Savaş gemileri İzmir'de hangi semtleri vuracaktı?

GÜNÜN SÖZÜ : ŞUDREKA
Güçlü insan, inandığı yolda etrafa rağmen yürüyebilendir.