Tarihi 18 Aralık 2017

Soylu’dan CHP’ye siyaset resti

Geçen Pazartesi başlayan 2018 yılı bütçe görüşmelerinde en merak edilen ve hararetli geçmesi beklenen bakanlık bütçesi, İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri idi. Nitekim;
CHP grubunda tüm milletvekillerinin telefonlarına, Cumartesi günkü Genel Kurul görüşmelerinde bulunmaları talimatı yazılı olarak gönderildi. Parti sözcüsü Bülent Tezcan ile Grup Başkan Vekili Engin Altay da, yapacakları konuşmalarda tansiyonu iyice arttıracakları sinyalini verdiler. Biz de yerinde izlemek üzere Meclis'te idik gece yarısına kadar. Bütün konuşmacıların konuşmalarını da pür dikkat dinledik ama hiç kusura bakmasınlar CHP'de yine dağ fare doğurdu.
Kürsüye son olarak çıkan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise kısa yaşamındaki uzun siyasi geçmişinin belki de en tarihi konuşmasını yaptı. CHP sözcülerinin laftan öteye gidemeyen suçlamalarını belgelerle çürütmesinin yanında, iftira ve yalan siyasetinin çirkinliğini milyonların gözü önünde ortaya koyarken, CHP'lilerin kimyası bozuldu.
Neler demedi ki; "Bizim siyasi hikayemizde tahta idam sehpası yok. Biz demokrasiyi idamlarla kazandık. Siz CHP içindeki fitne odağını tarumar etmedikçe 71 yıl daha iktidara gelemezsiniz.
ByLock'çu 1 tane AK Parti milletvekili bulsunlar, İçişleri Bakanlığı'ndan istifa etmeyen namerttir. Bana dönek diyorsunuz da, ben sağdan sağa geldim çok şükür.
Siz kendi arkadaşlarınıza söyleyemediklerinizi benim üzerimden içinizi dökerek dile getiriyorsunuz. Tayyip Erdoğan'ı bitireceğiz diye CHP'yi FETÖ'ye teslim ettiniz, yazık."


Dışişleri Bakanlığı tarihinde ilk kez Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, 2. kez aynı yere hem de kendi isteğiyle atandı. Geçen Perşembe günü görevine başlayan Büyükelçimizi Darüsselam Havalimanı'nda karşılayanlar arasında sadece Türkler ve elçilik çalışanları değil, kendisini çok seven yerli ve yabancı Masai dansçıları ve Tanzanyalılar da vardı.

İŞTE GAZİLERİMİZİN MAAŞI
AK Parti hükümetleri, ekonomik ve siyasi reformların yanı sıra, sosyal politikalar alanında yaptıklarıyla da çığır açtı.
Çocuklar, aileler, öksüz ve yetimler ile şehit yakınları ve gazilerimize yönelik tüm bu faaliyetleri de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yürütüyor.
Cuma günkü yazımızda 15 Temmuz gazilerimiz ile terör gazilerimize ve şehit yakınlarına bağlanan maaşlarla ilgili bir bilgi vermiştik. Bu yazımızda sehven bir hata yapmışız, bütün gazilerimize 2 bin TL maaş verildiğini söylemiştik, düzeltmek boynumuzun borcu.
Bakanlıktan aldığımız bilgilere göre; 15 Temmuz hain darbe girişiminde canıyla, kanıyla demokrasimizi ve ülkemizi savunan 2 bin 723 gazimizin 258'ine maaş bağlandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gazilerimize maaş bağlanması kıstası, gazilerin yaralanma durumlarına ve maluliyet tespiti işlemlerine göre eğer yüzde 60 ve üzeri engelli kalmış ise gazimiz; maaşları sabit olmamakla birlikte ödenen aylık tutar 2 bin 687 TL ile 3 bin 805 TL arasında değişiyor. Yine maluliyet tespitinde sağ ve sol elin işaret parmağı ile birlikte orta parmağının yokluğu bulunan 163 gazimizin maaşı yine sabit olmayıp, maluliyet derecelerine göre ödenen aylık tutar en düşük bin 505 TL ile 2 bin 298 TL arasında değişiyor. 15 Temmuz gazilerimize ödenen maaş ile terör gazilerimize ödenen maaş arasında hiçbir fark yok. Her gazimizin maaşının belirlenmesinde esas alınan maluliyet dereceleri için 1053 sayılı nizamname esas alınıyor. Yani; hangi sebep ve zamanda olursa olsun gazilerimizin maaşının belirlenmesinde dikkate alınan tek unsur maluliyet derecesi.
Buradan da anlaşılacağı üzere; devlet her zaman vatan için canını siper eden şehit ve gazilerinin yanında oldu ve olmaya devam edecek. Ama şurası da bir gerçek ki; ne olursa olsun Allah nereden ve kimden gelirse gelsin, bir daha bu ülkeye ve millete terör yaşatmasın, şehit ve gazi verdirmesin dileriz..

BOYOZDAN CAĞ KEBABINA SİYASET
Bütçe görüşmeleri, Genel Kurul salonunda ara sıra iktidar-muhalefet atışmalarına sahne olsa da kulislerde durum daha farklı. Salondan gergin çıkan milletvekilleri, kulisteki sıcak sohbetlerle havasını dağıtırken, iktidar milletvekillerinin kendi illerine özgü yiyecek ikramlarıyla da "tTatlı yiyelim, tatlı konuşalım" sözünün karşılığını veriyorlar. 2018 yılı bütçesinin son günü olan Cuma günü de yiyecek konusunda İzmir ve Erzurum arasında tatlı bir rekabet olacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir'in simgesi boyoz ikram edecek, Erzurum milletvekilleri de aynı gün cağ kebabı ve kadayıf dağıtacak.

GÜNÜN SÖZÜ
Yılda 10 milyon insanın açlıktan öldüğü bir dünyada, obezite ile de mücadele ediliyor. Obeziteye bağlı hastalıktan ölenlerin sayısı, açlıktan ölenlerin neredeyse 3 katı! EMİNE ERDOĞAN