Tarihi 15 Aralık 2017

ABD’den Trump’a sert tepki: Kudüs’ü bırak Trump Tower’a bak

ABD Başkanı Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına sadece Türkiye, İslam ülkeleri değil kendi ülkesinden de çok tepki var.
Washington merkezli tarafsız düşünce kuruluşu Global Policy Institute'de (Küresel Politikalar Enstitüsü) düzenlenen Kudüs konulu panelde, Trump'ın bu kararı masaya yatırıldı.
Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) bünyesinde yer alan GPY'nin Washington'da düzenlediği panele; düşünce kuruluşları, üniversite uzmanları ve basın mensupları katıldı ve bu kararın Ortadoğu barışına hizmet etmek şöyle dursun büyük çatışmaya sebep olacağı ortak görüşü dile getirildi.
BAU Mütevelli Heyet Başkanı Enver Yücel, açılış konuşmasında barış çabalarına zarar verecek, milyonları derinden yaralayacak, şiddeti körükleyecek bu karara ve Kudüs'ün kimsenin siyasi hesaplarına kurban edilemeyecek farklı konumuna dikkat çekti.
ABD-İslam İşbirliği Konseyi Direktörü Nihat Awad da yaptığı konuşmada, Trump'ın Filistin-İsrail barışı hakkında hiçbir ilgisi olmadığını ve tamamen iç siyaset uğruna Kudüs'ü feda ettiğini söyledi ve şu ilginç öneriyi yaptı:
"ABD Başkanı kendisine ait olmayan Kudüs'ü kimseye verme hakkına sahip değil.
Ancak İsrail'e illa ki bir şey vermek istiyorsa kendisine ait Trump Tower'ı verebilir!"

GÜNÜN FOTOĞRAFI


BAU Global bünyesinde yer alan Washington merkezli tarafsız düşünce kuruluşu Global Policy Institute tarafından düzenlenen toplantıda, konunun uzmanları ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını masaya yatırdı.

106'DA 1 AMA ÇARPITMAYA DEVAM
Başbakan Binali Yıldırım, Pazartesi günkü bütçe görüşmelerinde eleştirileri yanıtlamak üzere yaptığı konuşmada tarihi bir yanlışı ya da daha doğrusu çarpıtmayı düzeltti.
CHP Lideri ve sözcülerinin, AK Partili belediye başkanlarına yönelik hiçbir işlem yapmadığı iddialarına rakamlar üzerinden cevap verdi.
Bugüne kadar 106 belediye başkanı açığa alındı. Bunlardan 93'ü HDP'li belediyeler (Ki; neden görevden alındıkları noktasında sanırız kimsenin bir itirazı olmayacaktır), 9'u AK Partili Belediye Başkanı ve 3'ü MHP'li ve bilin bakalım kaç tanesi CHP'li? Görevden alınan 106 belediye başkanı içerisinde sadece ve sadece 1 tanesi CHP'li (Ataşehir).
Atalarımız ne doğru söylemiş; "Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir adeti var" diye..

GAZİLERE 2 BİN TL MAAŞ
15 Temmuz hain darbe girişiminde canıyla, kanıyla demokrasiyi ve ülkesini savunan gazilerimizin her zaman yanında oldu devlet.
Bugüne kadar bütün tedavi süreçlerinde ve diğer ihtiyaçlarında yanında olan devlet, 2 bin 703 gazimize 2 bin 299 TL maaş bağladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan öğrendiğimize göre, terör gazilerimize de 2 bin 150 TL maaş veriliyor.

GÜNÜN SÖZÜ
Propaganda öyle bir sanattır ki; insan başkasının ayağına basarken kendisi "ah" der. BOB HOPE