Tarihi 8 Kasım 2017

Obez devlet zayıflıyor

Malum; 2019'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine resmen geçilecek.
En önemli değişiklik Başbakanlık makamının kalkması gibi görünüyor ama iş bununla bitmiyor tabii ki.
Her şeyden önce hantal devlet yapısının ve bürokrasinin azaltılmasına yönelik çalışmalar şu sıralar en yoğun mesaiyi alıyor Ankara'da.
Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti Genel Merkezi'nde oluşturulan birimlerde, uyum yasaları bazında kapsamlı bir çalışma var.
Özetle; devlet yönetimindeki yapının küçültülmesi hedefleniyor.
Bürokrasi, bakanlıklar ve kamu personelinin yeniden yapılandırılarak hantallıktan kurtarılması ve daha etkin, daha hızlı ve elbette daha verimli bir devlet yapısının sisteme dahil edilmesine yönelik çalışmalar hız kazandı.
Bürokrasideki ara makamların sadeleştirildiği ve bürokraside "performans" kriterinin esas alınacağı yeni sistem, esas itibarıyla Başkanlık sisteminin devlette daha aktif bir yönetimin de startı olacak...

​BABADAN OĞULA AKM
Herkese nasip olmaz, babasının yaptığı bir eseri yıllar sonra yeniden inşa etmek. Mimar Murat Tabanlıoğlu, babası Mimar Hayati Tabanlıoğlu'nun izinden gitti ve İstanbul'un yeni sembolü olmaya aday Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) projelendirirken, baba yadigarı bu kültür mirasının silüetini korumuş.

YERLİ OTOMOBİL=TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
Türkiye, başarısız sonuçlanan Devrim arabalarından yüzde yüz yerli otomobilini hayata geçirme noktasına kadar geldi çok şükür. Hayaldi gerçek oldu dediğimiz bir adım daha atıldı geçtiğimiz hafta.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 8 yıldır ısrarlı çağrısı ve takibi sonuç aldı ve 5 babayiğit Türkiye'nin yerli otomobilinin 2019'da prototipini, 2021'de de ticari satışını başlatacak.
Bu olay sadece büyük bir vizyon işi değil, Türkiye'nin teknolojik dönüşümü için en doğru model ve 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisine girecek Türkiye için bir sıçrama projesidir.
Sadece bu da değil, eğer yerli otomobil üretmiyor iseniz, motor da üretemiyorsunuz. Yani dışa bağımlılığınız bitmiyor.
Türkiye, yüzde yüz yerli otomobilini ürettikten sonra yüzde yüz yerli motorunu da üretebilecek ve bu da savunma sanayiinde artık dışa bağımlılığınızın tamamen sona ermesi demek olacak.
Yani; yüzde yüz yerli otomobili ürettiğimiz gün, artık tam bağımsız Türkiye'den kesin olarak söz edebiliriz.
Şimdi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ve tam bağımsız Türkiye'nin önünü özellikle son 4 yıldır neden kesmek istediklerini daha iyi anladınız değil mi?

​SİGARA İÇMİYOR AMA TİRYAKİ



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diriliş Ertuğrul dizi setini ziyaret edip dizinin oyuncuları ve set çalışanları ile sohbet etti. "Sigara tiryakisi değilim ama bir tek Diriliş'in tiryakisi oldum. Çarşamba akşamı kimselere randevu vermiyor, diziyi evde ailece izliyoruz."

İYİ PARTİ'YE GARİP DANIŞMAN
NED isimli kuruluşun desteklediği Denge ve Denetleme Ağı'nın Temsilcisi Selda Tandoğan Demirel'in İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Başdanışmanı ve Kurucular Kurulu üyesi olmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor.
NED, eski CIA ajanlarının çalıştığı ve özellikle Ortadoğu'ya ABD çıkarları doğrultusunda şekil veren politikaların yayılmasıyla ilgili çalışmalarıyla biliniyor. Türkiye ve benzeri ülkelerdeki ABD yanlısı STK'lara finans desteği veriyor.
NED'in Türkiye'de mali destek verdiği kuruluşlar arasında FETÖ'nün operasyon gazetesi olarak kullandığı TARAF gazetesinin de olduğunu hatırlatırsak, diğer yorum size kalsın.

​GÜNÜN SÖZÜ
Başka uluslar, çağdaş uygarlığa girmek için geçmişlerinden uzaklaşmak zorundadırlar; oysa Türkler'in çağdaş uygarlığa girmeleri için, yalnız geçmişlerine dönüp bakmaları yeter. (Ziya Gökalp)