Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 11 Mart 2018

Talisca, Gençler’i ihtiyarlattı

Beşiktaş takımının oyuncuları şampiyon adayı Başakşehir'in farklı yenilmesinin ardından Gençlerbirliği maçına çok daha iyi motive olmuştu.
Beşiktaş oyuna süratli başlayarak Gençlerbiriği kalesinde müthiş fırsatlar yakaladı.
Ancak Babel başta olmak üzere 4-5 net pozisyonu gole çeviremeyince devreye 0-0'lik eşitlikle girildi.
İkinci yarıya daha iyi başlayan Beşiktaş, sağlı sollu ataklarla G.Birliği savunmasını hataya zorladı ve 53. dakikada da sahanın yıldızı Tolgay, muhteşem bir asist yaparak Talisca'ya golü attırdı.

TOLGAY MÜTHİŞTİ
Talisca'nın golü Beşiktaş'ı daha çok ateşledi ancak Kartal, farkı artıramadı. Bunun nedeni de Gençlerbirliği'nin çok iyi mücadele etmesiydi. Tolgay ve Atiba gerçekten dün oyunu o kadar iyi organize ettiler ki belki de Beşiktaş'ın kazanmasında en büyük paya sahip isimlerdi. Tabii ki bir de atom karınca gibi oynayan, rakibi presiyle yıldıran Medel'i de unutmamak gerek.

​NEGREDO ÇOK ÇALIŞTI
Lens dün de bekleneni veremedi. Negredo kaliteli bir oyuncu.
Sahada kaldığı müddetçe elinden geldiği kadar mücadele etti.
Eğer gol atmış olsayldı. Sahadan daha büyük bir moralle çıkacaktı. Negredo'nun yerine oyuna giren Vagner Love, 87'de çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bana kalırsa dün maçın kırılma anı 44. dakikada Sessegnon'un frikiğinde Fabri'nin yaptığı kurtarıştı.
Talisca her zamanki gibi Kartal'ın kapıyı açan anahtarı oldu. Brezilyalı'nın attığı gol ve gelen galibiyet belki de Beşiktaş'ın bu sezonkişampiyonluk anahtarıdır.

MORAL DEPOLADI
G.Birliği'ni yenerek ligde üstü üste 3. galibiyetini alan Beşiktaş, önümüzdeki hafta oynayacağı Bayern Münih ve Başakşehir maçları öncesi moral depoladı. Kartal, ligin de favorisi olduğunu gösterdi.

MAÇIN EN İYİSİ TOLGAY: Tolgay, rakiplerine nefes aldırmadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ AHMET: G.Birliği'nin sağ beki kötü günündeydi.