Hayri Ülgen

HAYRİ ÜLGEN

Tarihi 26 Kasım 2017

Avrupa’da Kartal peki ya ligde?

AVRUPA'da büyük bir başarı kazanan Beşiktaş, Malatya deplasmanında hem iyi oynamadı, hem de istediğini alamadı. Oyunun geneline baktığımızda oyuncuların birçoğunda Porto maçının yorgunluğu gözüktü. Pepe'nin maç öncesi sakatlanması ve Tosic'in de olmaması Şenol Güneş'in işini zorlaştırdı. Defansın ortasında Necip ve Mitrovic'e forma verdi. Malatyaspor oyunun büyük bölümünde orta sahada bilhassa Atiba ve Tolgay Arslan'a pres yaparak Beşiktaş' hücum yönündeki toplarına müdahale etti. Böyle olunca Cenk ve Negredo gol yollarında etkili olamadı. Sanki Porto maçı futbolcuların bütün heyecanını alınan başarı sonrası bitirmiş gibi.
Profesyonellik bu değil.

FARK ÇOK BARİZ
Salı günü Porto karşısındaki takıma baktım bir de dün Malatya'daki takıma. Aradaki farkı çok net bir şekilde gördüm. Demek ki Türk takımları çok önemli bir başarıdan sonra hemen kendisini salıveriyor.
Aslında başta Şenol Güneş olmak üzere sanki Türkiye Ligi'nde iki yıl şampiyon olan Beşiktaş, doyma noktasına ulaşmış gibi. Bu yüzden de ligi biraz aksatıyorlar sanki. Beşiktaş Avrupa'da ayak seslerini duyururken, Türkiye'de ise her hafta hem puan açısından hem de futbol yönünden çok şey kaybeden bir takım görüyorum...

MAÇIN iYiSi SADIK
Genç savunmacı çok etkili oynadı.
MAÇINEN KÖTÜSÜ TALISCA
Brezilyalı sahada hayalet gibi gezindi.