BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 6 Mart 2018

İstiklal Savaşı ruhu

Allah'a şükür öyle tarihi günler yaşıyoruz ki, anlatmaya, yazmaya söz yetmiyor. Kahraman Mehmetçikler'in Misak-ı Milli topraklarında yazdıkları tarihi, gelecek yıllarda daha çok anlayacağız.
İstiklal Savaşı ruhunu, Hatay'da, Hassa'da, Kırıkhan'da, Kilis'te de hissetim. Kalpler, Afrin Harekâtı için atıyor. İstiklal Savaşı ruhu yeniden canlandı.
Kurtuluş Savaşı'nda cepheye cephane taşıyan İstiklal Yolu'nun kahramanları kadınlarımız ayakta.
15 Temmuz'un kahramanları ayakta.
Kalpler, gönüller, Afrin'e, Azez'e, Suriye/Irak'ın Haçlı Siyonistlerkuklalarınca işgal edilmiş topraklara bakarak atıyor.
Her yüzyılda bir, BÜYÜK LİDER çıkarmasını bilen büyük Türk milleti, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'la yeniden tarih sahnesine çıktı. İstiklal Savaşı ruhu var oldukça, emperyalist devletler, dış güçlerin maşaları Türkiye'yi zor duruma ne kadar tehlikeye sokmaya çalışsa da milletin fedakârlığı sayesinde her mâniayı aşarız. Setleri yıkarız.

HELAL OLSUN ABDURRAHMAN DEMİREL
Hassa'da cefakâr, vefakâr bir AK Partili Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel. Türkiye'nin her yerinden kahraman Mehmetçiğe gönderilen yemekmeyve- anneler tarafından örülmüş eldivenleri alıyor, sınırlarımıza götürüyor.
Dün, Adıyaman'da üniversiteli gençlerin getirdiği elma kasalarını sınıra gidecek araçlara yüklerken gördüğüm, Abdurahman Demirel'i kucakladım. Helal olsun Başkan, İSTİKBAL
SAVAŞI'NI Türk milleti hem savaş cephesinde hem de cephe gerisinde böyle kazanmayı yine başaracaktır.

İNSANLIĞIN DERS ALMASI GEREKEN BİR OPERASYON
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Bulut'un misafiri oldum.
Yakup Hoca'nın, TAKVİM okurları için yazdığı analiz çok aydınlatıcı:
"Türkiye'nin Afrin Operasyonu kendi coğrafi üstünlüğünü ve sahip olduğu tarihsel birikimin temsilinin ne kadar önemli olduğunu dünyaya deklare etmektedir. Türkiye'nin hem askeri alanda başarı örneğini hem de insani değerler noktasındaki hassasiyetini ortaya koymaktadır.
Hemen her yönüyle insanlığın ders alması gereken bir operasyon olduğu görülmektedir. Nitekim girilen her köy ve kasaba adeta özlemle beklenen bir kavuşma anını hatırlatıyor ve hemen akabinde insani yardımlar devreye giriyor. Ortadoğu üzerinde gerek din ve mezhep temelli devletçikler oluşturmaya çalışanlar, gerekse enerji koridorları oluşturup bölgenin kaynaklarını sömürmek isteyenlerin karşısında 1990'lı yılların Türkiye'si yok.
Bugünün Türkiye'si, kendi tarihsel birikimine uygun plan ve projeleri ortaya koymakta, dünyaya adalet ve hak temelli bir katkı sağlayacağını ilan etmektedir.
Son yaptığı hamlelerle, bir taraftan terör ve terör koridorlarını bertaraf ederken, Suriye'nin geleceğine ilişkin masaya da daha güçlü oturmaya hazırlanıyor. Afrika açılımıyla ve İslam devletleri ittifakını gerçekleştirme şansıyla geleceğe hazırlanıyor."


Kahramanmaraş 12 Şubat Anadolu Lisesi öğrencisi Aslı Güliz Nurdoğan'ın, Afrin kahramanlarına gönderdiği mektubu, Hassa'da kahraman askerlerimize teslim ettim. Yavrumuz diyor ki:
"Allah'ın 99 adıyla, selam olsun askerlerim. Sizler bizim için ailenizdeki sevdikleriniz. Silahlar, bombalar arasına gittiniz.
Hakkınızı nasıl öderiz?
Bu yolda şehit olan Mehmetlerim, kanınız yerde kalmaz. Türk askeri bırakmaz. Allah hep sizinle. Siz de bu Allah aşkı, vatan aşkı ve bayrak aşkı olduğu sürece sırtınız yere gelmez yiğitlerimiz.
Allah yar ve yardımcınız olsun. Kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için" Gözlerinden öperim senin, Aslı Güliz Nurdoğan. Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecektir.

DERİN SÖZ
"Afrin'de bölücü terör örgütünden ve destekçilerinden her bir şehidimizin hesabını muhakkak soracağız, soruyoruz. Sahada hangi kalleş hesapların yapıldığının da gayet iyi farkındayız. Allah'ın izni ile Türkiye, yapılan hesapların tamamını darmadağın edecek güç, imkan ve stratejiye sahiptir. Miletimizden, tarihimizden ve medeniyetimizden aldığımız güçle, yıllar boyunca ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz." (Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan)