BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 16 Aralık 2017

Teo-politik Trump’a geçit yok

ABD Başkanı Trump'ın, Kudus'ü İsrail'in başkenti olarak lanse ettiği TEOPOLİTİK HAMLESİNİ,
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, BİR SİYASİ SATRANÇ USTASI olarak JEOPOLİTİK HAMLEYLE durdurdu. "TEO-POLİTİK", devletlerin ya da toplumların dini/mistik inançları ile siyasetleri arasındaki ilişkiyi tanımlayan kavramdır. Bu kavram Trump'ın Kudüs kararının arkasındaki dini/ mistik inanç boyutunu gösteriyor. "JEO-POLİTİK" ise SİYASİ coğrafyanın devletlere sağladığı avantajları, ulusal güçlerini ve dış politikadaki etkisini, tutumlarını yönlendiren temel faktörleri içeriyor. İslam coğrafyasında yaşanan hadiseler sadece ekonomik çıkar, siyasal hegemonya mücadelesi olmayıp aynı zamanda derin ABD'nin ve İsrail'in kilit EVANJELİST ADAMLARIN inandığı Mesih gibi çeşitli şekillerde adlandırılan (saçma) Armagedon'a giden süreci ve 'tek dünya devleti'ni başlatmaya yönelik hamleleri içermektedir. ABD Başkanı Trump'ın, Tel Aviv'deki Amerikan Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıyacağını açıklaması, derinlerinde İslam karşıtlığı ve (aşırı) Hıristiyan-Evanjelik-Siyonist çevrelerin izlerini taşıyan yeni Amerikan yönetiminin Müslümanlar ve İslam dünyasına ilişkin muhtemel adımlarına dair öngörüleri doğrular niteliktedir. İşte bu noktada, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan öncülüğünde İslâm Dünyası'nın 49 ülke lideri İstanbul'da toplandı.
Müslümanlığın yıkılmayan tek kalesi Türkiye lideri Tayyip Erdoğan, jeopolitik bir hamle ile Trump'ın Teopolitik hamlesini kırmıştır. Bu hamle 21'inci Yüzyıl'a damga vuracak özelliktedir

İSTANBUL ÖNCESİ İSTANBUL SONRASI
İslam ülkeleri Kudüs için tek ses oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yüz yıllık özgüven noksanlığını aşacak güçteki sesi İslam İşbirliği Teşkilatı'na yeni bir ruh kazandırdı.
Artık, bundan sonra, İslam dünyasını dizayn etmeye çalışan Haçlı-Siyonistler adım atarlarken, İSTANBUL ÖNCESİ /İSTANBUL SONRASI diyerek aynalara bakmak zorunda kalacaktır.
İstanbul kararı, bundan sonra olacaklara verilecek karşılığın ruhiyatını-duygularınımantığını içermektedir.
Derin ABD (Pentagon-CIA) Suriye'yi dizayn etmeye, koridor kurmaya kalktı.
İstanbul'dan bir gür ses ise artık, ABD ve İsrail İslam coğrafyasını kendi başına dizayn edemeyeceğini ilan etti. Bundan sonra, Türkiye-Erdoğan var oldukça, bölgeye yönelik haritalar rahatlıkla uygulamaya giremeyecektir.
İSLAM'IN BÜYÜK ATLISI İSTANBUL'DAN, coğrafyanın çaresiz olmadığı haykırılmıştır.


FOTOĞRAF ALTI




CHP ya yıkıyor, ya yırtıyor.
Zarar vermekten ileri gitmiyor. CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı! Bu sırada hazırlanan bütçeyi yırtıp yere fırlattı.
Çöpü ise partisinin diğer vekilleri topladı.
Bu kare, CHP'nin skandal yüzünü bir kez daha kanıtladı

KILIÇDAROĞLU'NUN DERİN GIRTLAĞI
Türkiyemiz'e saldırıyorlar.
Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı devirmek için her türlü tezgahı kuruyorlar.
Siyasi-ekonomik kumpaslar gırla gidiyor. Yaratacakları konjonktürden de Kemal Kılıçdaroğlu- Meral Akşener-HDP (PKK)-Batı sevicilerinin faydalanacağını hayal ediyorlar.
Kılıçdaroğlu'nun derin gırtlağına sesleniyoruz. Hadi oradan başka kapıya.
Bu arada Hürriyet yazıyor. Engin Altay, "a star is born" gibi bir pozisyondaymış.
Saldırı sanatından ziyade müdafaa sanatına yatkın imiş! Refleksleri iyiymiş!
Hazırcevapmış! Görseli olan çıkışlar yapmak konusunda mahirmiş!... CHP İstanbul Belediye Başkan adayı veya Genel Başkanlığı'na mı yürütme hazırlığı bunlar...

DERİN SÖZ
"Karşımızdaki meselelerin büyüklüğüne değil yüreğimizin büyüklüğüne, karşımızdaki düşmanların gücüne değil kendi gücümüze bakarak, 2023'e doğru kararlılıkla yürüyoruz." Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan