BÜLENT ERANDAÇ

BÜLENT ERANDAÇ

Tarihi 9 Kasım 2017

Berlin Duvarı bugün yıkıldı

Berlin Duvarı 9 Kasım 1989'da yıkıldı. Bu, Doğu Avrupa'da komünizmin çöküşü ve Soğuk Savaş döneminin sonunun habercisi oldu. Sovyetler Birliği'nin de 1991'deki dağılışına yol açtı.
ABD'nin Neo-Con Başkanı George W. Bush'a göre "yeni dünya düzeni" nihayetinde, dünya için tam bir felaket olan "Medeniyetler Çatışması"na yol açtı.
Şimdi, İslam'ı İslam'la çarpıştırmanın tezgâhındalar.
Türkiye'miz, Berlin Duvarı'nın yıkılışı sürecinde içine kapatıldığından (1990- 2002) siyasi, ekonomik, toplumsal gelişmeleri olarak ıskalamıştı. Eğer 3 Kasım 2002'de Türkiye liderliğine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gelmeseydi, Türkiye'miz iç ve dış engelleri yıkmasaydı, Soğuk Savaş döneminin "kanat" ülkesi olarak kalmaya mahkûmdu.
Son 15 yıl içinde, darbe planlarına, gizli yapılanmalara, FETÖ, PKK, DEAŞ gibi dalgalandırıcı saldırılarla kendisine yaşatılmak istenen "11 Eylül"lere prim vermedi. Aziz Türk Milleti, birlikte ve ortak yaşamaya yönelik iradesini tahkim etti. Psikolojik harekâtları boşa çıkardı.
Türkiye'miz, zihinlerdeki Berlin Duvarları'nı yıkarken, ne yazık ki ana muhalefet CHP'de Berlin Duvarı yıkılmamıştır. Son derece sığ bir demagoji, popülizm ve vizyonsuzlukla, kitleleri yanlış yönlendirmekte ve Türkiye'nin önüne yeni setler oluşturmaya çalışmaktadır.
Kemal Kılıçdaroğlu, Soğuk Savaş'tan arta kalan bir toplum ve dünya tasavvurunun sözcülüğünü yapmakta ve bekçiliğini yürütmektedirler. İnşallah 2019, Türkiye'nin önüne konan duvarları da yıkacak ve 21. Yüzyıl'a giden yolu somutlaştıracaktır.

​TRT GENEL MÜDÜRÜ İBRAHİM EREN'E TEBRİKLER
Ufku geniş TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, stratejik hamleler yapıyor. TRT ile Filistin Televizyonu arasında işbirliğine imza attı. TRT ile Filistin'in buluşması geç kalmış bir durumdu.
Anlaşma, Türkiye'nin Filistin davasına ilişkin oynadığı aktif rolün halkımıza ve yakın coğrafyaya ulaşmasında büyük yararı olacak.

GARDROP ATATÜRKÇÜLER
Derin gırtlaklar, müzmin yıkıcılar, beynini batıya kiralamış odaklar, gardırop Atatürkçülüklerini gizleyerek AK Parti'yi yargılamaya kalkıyorlar. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, derin gırtlaklara, CHP zihniyetine anlayacakları dilden konuştu: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le AK Parti'nin bir sorunu yok. Atatürk, CHP'nin o anti-demokratik ve anakronik 6 ok zihniyetinin içine hapsedilemez.
Atatürk'ü, kendileri gibi siyaseten etkisiz ve itibarsız kılmaya çalışanların elinden kurtarıp ortak değer haline dönüştürmek bence gerçek Atatürk severlerin işi olmalı"...
Helal olsun Mehmet Metiner'e...



BARZANİ referandumdan sonra sırtını AB'ye dayadı. Hüsrana uğrayınca kendini satanları sattı! Rusya'nın ABD'den daha iyi dost olduğunu açıkladı!

​DERİN ABD'NİN YENİ HARİTASI
Derin Amerika ve Avrupa'nın, Ortadoğu'nun mezheplere dayalı olarak bölünme planlarını revize ettiği günleri yaşıyoruz. Türkiyemiz'in varlık felsefesi olarak ne mezhepçiliğe ne de ırkçılığa prim vermiş bir devlet olduğundan, her türlü haritayı parçalama ruhuna sahiptir. İran, Irak, Suriye'nin Kürt-Arap-Türk halklarıyla kurduğumuz sıcak ilişkiler hem Ortadoğu'yu konu alan bölücü projelere cevap olacak hem de Türkiye'nin vatandaşları olan Kürtler'e- Araplar'a da dönük anlamlı bir mesaj oluşturacaktır.

​FIKRAYAT
Amerika 'da Cumhuriyetçi Parti Başkanı Bush, konuşuyor. Bir seçmen de "Ben bir demokratım, beni kandıramazsın!" diye bağırıyormuş. Bush sormuş:
Neden demokratsın?
Seçmen, "Çünkü dedem demokrattı, babam demokrattı, ben de bir demokratım" dedi.
Bush, çok kızmış "Bu adama iyi bir ders vereyim" diye düşünmüş. "Arkadaş, diyelim ki büyük baban bir eşekti, baban bir eşekti, o zaman sen ne olursun?" demiş. Seçmen cevap vermiş: Bir cumhuriyetçi.

DERİN SÖZ
İnsanı iki özellik çok iyi anlatır. Hiç bir şeyi yokken gösterdiği sabır. Her şeye sahipken sergilediği tavır. (Mevlana)