Tarihi 8 Kasım 2017

Selam duranlar

Arab ista n, İngilizler'in kurup yönettiği ülkeydi. Şimdi ABD Başkanı, bakanları, hatta damadı Arabistan'dan çıkmıyor. Bu nedenle "Tutuklanan Prensler, askerler, işadamları" operasyonuna bu açıdan bakmazsak olayları kavramakta zorlanırız. Mesela Amerika'nın resmi yayın organı VOA dün Arabistan darbesine dair tek satır dahi ayırmamış.
Buna karşılık İngilizler'in resmi yayın organı BBC çarşaf çarşaf haber yapıyor. Demek ki, operasyonun arkasındaki ABD memnun, ülkedeki hakimiyeti Washington'a kaptıran İngilizler ise son derece rahatsız. İngiliz devlet medyası BBC, bir aklın devreye girdiğini yazıyor. "Muhammed bin Selman'ın önünü açan akıl, sadece mıntıka temizliği yapmıyor, kritik adımlarla çok boyutlu bir kurguyla hareket ettiğini gösteriyor" diye yakınıyor. Ve ekliyor; "Washington'a yeni bir Suudi yönetimi vaad eden Birleşik Arap Emirlikleri... Bu vaade yatırım yapan ise Donald Trump." Ve başlıyor sıralamaya... Suudi Kral'ın oğlu ve varisi Muhammed bin Selman'ı pazarlayıp önünü açan kişi olarak BAE'nin Washington Büyükelçisi Yusuf el Uteybe'yi gösteriyor.. Onun da akıl hocası BAE Prensi ve Türk düşmanı Muhammed bin Zayed. İki senedir bu sütunlarda yazdım. "Türkiye'ye Ortadoğu'da en büyük tehdit BAE" diye. İsrail istihbaratı MOSSAD, BAE yöneticilerine gitmiş, "Türkler burada darbe yapacak" yalanıyla korkutarak ülkeyi kucağa oturtmuştu. Şimdi BAE'de heryeri ve yöneticileri MOSSAD koruyor.
BAE artık İsrail'in bir vilayeti gibi. BBC, "Arabistan'daki operasyonun arkasında olan kişilerden söz açılınca parmaklar BAE prensi Muhammed bin Zayed'i gösteriyordu." diye yazıyor.
Türk düşmanı Muhammed bin Zayed için "Açıkça maymun diyecek kadar devirdiği veliaht Muhammed bin Nayif'ten nefret ediyordu." yorumunu yapıyor. İngilizler, Arabistan'da enerji devi Saudi Aramco'nun borsaya açılarak uluslararası sermayeyi mutlu edecek değişimler vaat edildiğini yazıyor. Trump, Saudi Aramco'nun Amerikan borsasına girme kararıyla ilgili "Hurra" çekti, sevincini Twitter'dan "ABD için çok önemli" diyerek paylaştı. Vaadin sahibi tutuklamaları yaptıran Muhammed bin Selman 300 milyar dolarlık özelleştirme yapacak.
Ayrıca fon oluşturup 500 milyar dolarlık yeni bir MEGA KENT kuracağını söyledi.
Şimdi tutuklananlar arasında bu mega kente yatırım yapmayacağını açıklayan prenslerle şirket sahipleri de var. Yani Selman, servetlere ve şirketlere el koyarak FON oluşturuyor. İngiliz BBC "Şimdi bu boş alanları hangi Amerikan şirketleri dolduracak zaman içinde göreceğiz" diye gönderme yapıyor.
Yeni Kral adayı Muhammed Bin Selman ayrıca "İran'ın bölgedeki nüfuzunu kırmak için savaşacağım" diye söz vererek Washington ve Tel Aviv'e öpücükler gönderiyor.

OYUN İÇİN DE OYUN
BAE Washington büyükelçisi Uteybe'nin mail yazışmaları ortaya çıkmıştı. O yazışmalarda Muhammed bin Selman'ı Washington'daki etkili çevrelere Arabistan'ı modernize edecek pragmatik kral adayı olarak tanıtıyordu. İngiliz devlet yayın organı BBC, Muhammed bin Selman için Washington'daki dikenlerin kaldırılması amacıyla BEA'nin lobicisi Harbour Group'un kiralandığını yazıyor.
Bu şirketin başkanı Richard Mintz, BAE elçisi Uteybe'nin arkadaşı. "400 milyar dolarlık silah anlaşmasından sonra Trump'ın damadı ve Orta Doğu'daki iş takipçisi Kushner'in son operasyondan saatler önce Arabistan'da bulunması, Kral Selman'la oğlunun Amerika'yla koordineli hareket ettiğinin işaretiydi" diye ağlıyor BBC. 18 milyar dolarlık servete hükmeden Bodrum aşığı Prens Talal neden tutuklandı peki?
Newscorp, Citigroup, 21st Century Fox ve Twitter'ın ortağı olan Prens Velid, ABD'deki seçim kampanyaları sırasında Trump'a "Rezil" demişti. Trump da "Budala prens babacığının parasıyla Amerikalı politikacıları kontrol etmek istiyor.
Seçildiğimde bunu yapamazsın" cevabını vermişti. Trump tutuklamalardan sonra Kral Selman'ı arayıp boşuna tebrik etmedi. Dünyanın en büyük HAÇ'ı, BAE'de Burc El Arab otelinin zemininden en tepesine kadar yapıldı. Yıllar önce o binayı yapan İngiliz mimar "Dünyanın en büyük Haç'ını bir Müslüman ülkeye diktim" diyordu. Ortadoğu'da Osmanlı'yı satıp Para'nın Firavunlarına selam duranlar, tabii ki oyunlara ve tezgahlara da teslim olacak.. Bugün de İngilizler'i satacak!