Bulgur pilavı kanser düşmanı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 02:25
Bulgur pilavı kanser düşmanı

İÇİNDEKİLER

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bulgur, birçok hastalıkta olduğu gibi kansere karşı da etkili oluyor. Uzmanlar, kolon kanserinden korunmak isteyenlere, binlerce yıllık bulguru tavsiye ediyor. Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, "B grubu vitaminleri, potasyum ve folik asit bakımından zengin olan bulgur, fazla lifli olması sebebiyle de sindirim sistemi hastalıklarında koruyan mucize besinler arasında yer alıyor. Haftada 3-4 porsiyon tüketmek etkili oluyor" diyor. Yapılan araştırmalar da, yüksek posa içeriğine sahip bulgurun tüketiminin kolon kanseri riskini azalttığı ve hastalığın tedavisinde olumlu sonuçlar verdiği görülüyor. Bulgur, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamakla kalmıyor, sinir bozukluklarını gideriyor, zihni dinlendiriyor ve enerji veriyor.