Güzellik maskesini takmanın tam zamanı

Yazı mükemmel bir ciltle karşılamak isteyenler dikkat! Dr. Zahide Eriş Eken, lekeli, sivilceli, açık gözenekli ciltlere iyi gelen, yüzü sıkılaştırıp canlandıran maske tariflerini sizin için verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2016 Güncelleme 14 Nisan 2016, 00:09
Güzellik maskesini takmanın tam zamanı

İÇİNDEKİLER

Genç-yaşlı hemen her kadın ışıltılı bir cilde sahip olmak ister. Bu, sanılanın aksine hiç de zor değildir. Yazı dizimizin bugünkü bölümünde Şişli Florence Nightingale Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Zahide Eriş Eken, cildinizi yaza hazırlamanın yollarını anlattı...

ELMA SİRKESİ MUCİZESİ
ÖLÜ DERİLERİ ATIN: Organik elma sirkesi lekelere karşı etkilidir. Doğal alfa hidroksi asitlerden zengindir. Güneş lekeleri ve yaşa bağlı oluşan lekeleri azaltır. Ölü derinin soyulmasına yardımcı olur. Cildin doğal PH'ını dengeler. Akne ve akne izlerini gidermekte etkilidir. Açık gözenekleri kapatır.

TEMİZLEYİCİ TONİK: Tonik olarak kullanımda 1-2 yemek kaşığı organik elma sirkesi 1 litre suya katılarak pamukla yüze sürülür.

SİVİLCELER: Akne ve lekeler için yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanması azalır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon durumunda hemen sonlandırmalıdır.

NASIRLAR: Ayak 20 dakika kadar 1/3 oranında elma sirkesi içeren ılık suda bekletilir, sonra kurulanır. Sirkeyle ıslatılmış gazlı bez, uygulama yapılacak kısma bandaj şeklinde sarılır ve gece boyu bekletilir. Sabah açılarak yıkanır. Uygulama yapıldıkça nasır ve siğiller yumuşayarak kaybolur.

DOĞAL OLUN
ZEYTİNYAĞI: Antioksidanlar ve yağ asitleri içerdiğinden cildimiz için faydalıdır. Duş almadan yarım saat önce özellikle ellere, kollara ve bacaklara bol miktarda masaj yaparak zeytinyağı sürülür. Duş aldıktan sonra ise hafif bir nemlendirici kullanılabilir.

SÜT: Kuru ve kaşıntılı cilde iyi gelebilecek anti-inflamatuar ve rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Sütün içeriğindeki laktik asit ölü deri hücrelerini uzaklaştırır ve cildi aydınlatır. Yumuşak ve temiz bir havlu parçasına sütü iyice emdirin ve kuru ciltte 6-7 dakika bekletin. Başka bir havluyu suyla ıslatarak yüzünüzü temizleyin.

BAL: Antioksidan, vitamin ile mineral zengini bal cildi nemlendirir. Banyo öncesi sürüp 10 dakika beklettikten sonra yıkayın. Eşit miktarda bal-zeytinyağı ile de uygulama yapılabilir.

HAFTADA BİR KİL MASKESİ
Hava sıcakken yağ bezleriniz daha aktiftir. Yağlı ciltlerin büyük kısmında yazın sivilceler artar. Bu nedenle su bazlı ürünleri tercih edin. BB kremler nemlendirici, fondöten ve güneş koruyucuları bir arada içerdiğinden tercih edilebilir. Haftada bir yağı azaltan kil maskeleri kullanılabilir. Güneş koruyucular yağ içermemelidir.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Cildinizin sağlığı ve güzelliği için iyi bir nemlendirici olan Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz. Yatmadan önce yüzünüze sürüp, sabah kalktığınızda yüzünüzü yıkamalısınız. Öte yandan yoğurt da iyi bir nemlendiricidir. Banyodan 10 dakika önce uygulanıp, durulanabilir.


LİMONLU BALLI AYDINLATICI MASKE
2 çay kaşığı balı, 1 çay kaşığı limonla karıştırın.
Veya elma sirkesini tercih edebilirsiniz.
Lekelerin olduğu bölümlere sürün.
Masajın ardından durulama ile güzel bir cilde sahip olabilirsiniz.
Bal antibakteriyel etkisi ile akneyi azaltacaktır.
Limon da meyve asidi ile leke üzerinde oldukça etkilidir.
Ancak aşırı kullanımdan, tahrişler yaratacağı için kaçınılmalıdır.


KARPUZ CANLILIĞI
2 yemek kaşığı karpuzu ezin ve suyunu çıkarın.
Buna 1 yemek kaşığı pirinç ekleyin.
1 gün bekletin, ezip karıştırın.
Mikserden de geçirebilirsiniz.
Maske haline getirin.
Yüzünüze sürün.
15 dakika bekletin.
Bol su ile durulayın.
Karpuz C vitamini barındırır.
Yaralara karşı etkilidir.
Güneşe karşı koruma özelliği vardır.
Pirinç aynı zamanda güneşe karşı koruyucudur.

GÜZELLEŞİRKEN KORUNMALISINIZ
GÜNEŞ yüzünü göstermeye başladı; sorunlu ciltlerde sıkıntılar arttı. Yard. Doç. Dr. Zahide Eriş Eken, "Cildinizi yaza hazırlarken nemlendirici, göz çevresi kremi, fondöten ve dudak kreminizin göneş koruyucu faktör (SPF) içerikli olmasına dikkat edin" uyarısı yaptı. Parlak dudak kalemlerinin UV ışınlarını çekebileceğini söyleyen Dr. Eken, önce dudak kremi sürüp üzerine uygulama yapılması gerektiğini vurguladı.

YARIN : SELÜLİTLE MÜCADELE

HAZIRLAYAN: HÜLYA BALCI