Cinselliğe beyaz doping

Günde 2 bardak süt içerek libidonuzu yükseltebilirsiniz. 2-4 hafta düzenli süt tüketen kadınlarda cinsel istekte artış gözlendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2016 Güncelleme 17 Şubat 2016, 00:34
Cinselliğe beyaz doping

İÇİNDEKİLER

Afrodizyak özelliği taşıyan bazı besinler cinsel hayata katkı sağlıyor. Diyetisyen Gizem Şeber de, libidoyu artırmanın yolunun testesteron seviyesini yükselten besinlere yer vermek olduğunu belirterek, günde 2 bardak sütün libidoyu yükselttiğine dikkat çekiyor.

PROTEİNİN GÜCÜ!
Diyetisyen Şeber, cinsel isteği artıran besinleri şöyle sıralıyor: "Günde en az 100 gram et, tavuk veya balık ve 2 bardak süt ürünü tüketmek şart. Yani libidonuzu arttırmak istiyorsanız günde en az 3 köfte kadar et, tavuk veya balık ve 400 gram kadar süt, yoğurt veya ayran tüketin. Çinko cinsel sağlık açısından önemli. Bu mineral, en çok peynir, yumurta sarısı, balık ve kuruyemişlerde bulunuyor."

ŞEKER DARBE VURUYOR
Cinsel gücünü korumak isteyenler şekerden uzak durmalı. Diyetisyen Gizem Şeber, tatlı zehirle ilgili şunları söyledi: "Şekerli besinler genelde seratonin seviyesinin birden artmasına neden olabiliyor. Yüksek seratonin seviyeleri ise düşük libido ile ilişkilendiriliyor. Trans yağ asitlerinden kaçının. Sağlık üzerinde olumsuz etkileri saymakla bitmeyen trans yağ asitlerinin libidoyu da azalttığı düşünülüyor. Bu nedenle işlenmiş gıda yemeyin."