Havuç karnabahar zatürreyi haklar

Hava sıcaklıklarının ciddi anlamda düştüğü şu günlerde özellikle solunum yolu iltihapları yaşamı tehdit ediyor. Zatüree enfeksiyonuna karşı uzmanlar hem içten hem de dıştan yapılacak doğal tedavileri öneriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2015 Güncelleme 12 Aralık 2015, 01:32
Havuç karnabahar zatürreyi haklar

İÇİNDEKİLER

Virüs veya mantar enfeksiyonundan kaynaklanan akciğerler iltihaplanması zatürre sinyali verebiliyor. Akciğerlerde ve göğüste ağrı, solunum zorluğu, şiddetli soğuk algınlığı, grip semptomları, şişmiş bezeler, ateş gibi belirtiler ile kendini belli eden bu durum yaşamı tehdit edebiliyor. Antibiyotiklerle tedavi edilen bu duruma karşı doğal tedavi yöntemlerinde fayda sağladığını belirten uzmanlar, şu bitkisel ve doğal çözümleri öneriyor:
İÇTEN TEDAVİ:

1. KARNABAHAR: Çabuk emilim sağlayacak ve enfeksiyonlarla kolayca mücadele edecek besinleri tüketmek önemlidir. Bu açıdan protein zengini sebzeler ön plan çıkar. Özellikle patates, patlıcan, bezelye, karnabahar, ıspanak, enginar ve pancar önemli besinler olup, zatürre sorunu olan kişilerin tüketebileceği oldukça faydalı besinlerdir.

2. SOĞAN-SARIMSAK: 4-6 diş sarımsak ve yarım soğan ince ve küçük doğrayın. Buna 250 gr su ve 2 çay kaşığı bal ilave edin. İlk yemek yenmeden 30 dakika önce bu karışımı blenderda iyice karıştırın ve için. Bu karışım bronş yollarının açılmasına yardımcı olacaktır.

3. KIZILCIK SUYU: Kahvaltıda 330 gram civarında kızılcık ve elma suyu içmek vücutta antioksidan etkisi yapar. Bu da bağışıklık sistemini güçlendirmekte çok etkili bir yöntemdir.

4. SEBZE SUYU:
Öğlen yemeğinde potasyum içeren sebze suyu içmek fayda sağlar. 2 büyük havuç, 2 kereviz sapı, 4 diş sarımsak, 2 turp ve birkaç maydanozdan sebze suyu yapın ve için. Potasyum akciğerlerdeki hasarı onarır. Fakat kalp hastası olanlar bu karışımı içmemelidir. Çünkü fazlası tehlikeli olabilir. Kalp hastası olanlar bu tür bir karışım içmeden önce hekime danışmalıdırlar.

5. HAVUÇ SUYU: Akşam yemeğinde 330 gr civarında havuç suyu için. Buna 1 yemek kaşığı kırmızı biber ekleyin. Havuç akciğerlerin iyileşmesine yardım eder. Ve antioksidan özelliği vardır. Havuç suyu A vitamini, kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, demir mineralleri ve B kompleks vitamini açısından zengindir. Kırmızıbiber ise havuç suyunun etkisini artırır. Ayrıca akciğerlerin onarımına yardım eder.

DIŞTAN TEDAVİ
1. OKSİJEN BANYOSU: Günde en az 1 defa oksijen banyosu rahatlamaya yardım eder. Oksijen banyosu, sıcak banyoya 2 fincan hidrojen peroksit, çeyrek kap deniz tuzu ve yarım fincan soda eklenmesini içerir. Bu şekilde en az 15 dakika sıcak suda oturulmalıdır. Bu akciğerlerin onarımına yardım eder, solunumu kolaylaştırır.

2. HARDAL YAKISI: Haftada 2 defa göğse hardal yakısı uygulanabilir. Hardal yakısı 2 yemek kaşığı hardal tozu, 2 yumurta, 6 yemek kaşığı buğday çiçeği ve 1 fincan su karıştırılarak hamur haline getirilerek yapılır Bu göğse uygulanır ve 20 dakika kadar kalır. Fakat hardal, yumurta ve buğdaya karşı alerjisi olanlar bunu uygulamamalıdırlar.

3. OKALİPTÜS YAĞI: Haftada en az 1 defa ve 20 dakika sıcak saunada veya buhar banyosunda durmalıdır. Eğer böyle bir imkan yoksa sıcak suya 10-20 damla okaliptüs yağı damlatılarak buhar yavaşça soluma yoluyla içine çekilir.

BUNLARA DİKKAT!
1. Her gün 3,000 mg C vitamini alın.
2. Günde 8-10 bardak su için.
3. Gerekirse bitkisel oksijen spreyi kullanın. Oksijen spreyi gözeneklerden içeri girerek ağrıyı hafifletir.
4. Zatürreyi iyileştirmek için antibiyotikler en iyi yoldur. Antibiyotik kullanımı veya tedavinin kesilmesi tamamen hekimin tavsiyesiyle olmalıdır. Ayrıca bitkisel çözümleri kullanmak için hekime danışmakta fayda vardır.
5. Sigara içmekten kaçının. Çünkü sigara vücuttaki oksijeni azaltır.
6. Soğuk havalarda dışarı çıkılacaksa ağız ve burun bir atkı, eşarp v.b. gibi bir şeyle kapatın.
7. Uyku düzeni önemlidir. Yorucu aktivitelerden uzak durun.
8. Kafeinli içecek ve yiyecekleri tüketmemeye özen gösterin. 9. Zatürre belirtileri olan kişiler bitkisel çözümlerden önce mutlaka hekime görünerek tıbbi tedavilerini yaptırmalı.