Dışarı çıkacaklar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yağış bekleniyor.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 01 Ekim 2015, 11:22
Dışarı çıkacaklar dikkat!

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ankara, Çankırı, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyıları, Trabzon ve Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Sinop çevrelerinde kuvvetlice, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ
Yağışların, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyıları, Trabzon ve Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklenirken Meteoroloji, sel, su baskını, heyelan, yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde kısa süreli ve hafif sağanak yağışlı. (21)

İSTANBUL: Çok bulutlu, Anadolu Yakası kesimi kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı. (21)

İZMİR: Parçalı bulutlu. (26)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu. (32)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (28)

SAMSUN:
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu. (21)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Cuma) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevreleri ile İstanbul Anadolu Yakası kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevreleri ile Kocaeli'nin doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Perşembe) Göller Yöresi ile Antalya'nın iç kesimlerinin, yarın Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, güney ve doğusu ile Ankara ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Tokat, Amasya ve Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon'un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ağrı, Van ve Hakkari çevrelerinin, yarın Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın batısı ile Diyarbakır çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.