Kimyon limon ağrılara son!

Yanlış beslenme, stres gibi nedenlerle ortaya çıkan mide ağrılarına kimyon ve limon suyu ilaç gibi geliyor, ağrılar kısa sürede hafifliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2015 Güncelleme 11 Eylül 2015, 01:48
Kimyon limon ağrılara son!

İÇİNDEKİLER

Asitli ve gazlı içecekler, sigara ve alkol, susuzluk, hareketsizlik, aşırı hamur işi tüketimi gibi bazı faktörler mide ağrısına neden olabiliyor. Hafif yanma hissi başlayan bu duruma karşı doktor muayenesini öneren uzmanlar, bitkisel tedavilerinde etkili olduğunu bildiriyor. İşte onlardan bazıları...

Zencefil: Serbest radikallere karşı oldukça etkili olan zencefil aynı zamanda mide ağrısı tedavisinde de yaygın şekilde kullanılmaktadır. Orta boy zencefili iyice dilimleyin ve bir bardak suda kaynatın. 5 dakika kaynatın ve süzün. İsterseniz tatlandırmak için zencefil çayına bal ekleyin ve yudumlayın.

Rezene: Mide ağrısı için, rezene tohumu çok etkili doğal çözüm olabilir. Sıcak bir bardak su içine ezilmiş rezene tohumu atın ve 5 dakika kaynatın. Soğuduktan sonra içebilirsiniz.

Papatya: Mide kaslarının rahatlamasından hazımsızlığın neden olduğu mide ağrılarına kadar birçok faydası vardır. Aynı zamanda enfeksiyon ve üşütmeden kaynaklanan mide ağrısına iyi gelir. 6-7 tane kurumuş papatyayı bir bardak suda kaynatın ve soğuduktan sonra için.

Kimyon-limon: Alkalin içeren kimyon pH dengesini sağlıklı seviyelere çeker, C vitamini içeren limon suyu olası mide ağrılarını tedavi etmeye yardımcı olabilir. Kimyonu bir bardak suda kaynattıktan sonra 4-5 damla limon suyu ekleyerek tüketin.