Boyun ağrısına turp!

Modern çağın beraberinde getirdiği hareketsizlik ve stres boyun ağrılarına neden oluyor. Bayır turpu kompresi ve zencefil çayı bu rahatsızlığa ilaç gibi geliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2015 Güncelleme 10 Eylül 2015, 00:11
Boyun ağrısına turp!

İÇİNDEKİLER

Uzun süre hareketsiz kalma, telefon ve bilgisayar başında vakit geçirme, aşırı stres gibi faktörler boyun tutulmasına neden olabiliyor. Ağrı ile yaşam kalitesini düşüren bu duruma karşı, uzmanlar boyun egzersizlerinin yanı sıra bitkisel tarifleri tavsiye ediyor. Sıcak bir duşun da boyun ağrılarına iyi geleceğini aktaran uzmanlar, şu kürleri öneriyor...

Kedi otu tozu:
Boyun tutulması için uygulanabilecek bitkisel kompresler arasında kedi otu tozu ve bayır turpu kullanılmaktadır. Kedi otu tozu, sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi ile kasları da gevşetir ve ağrı hissini aza indirir. Boyun ağrısı hissedilen bölgeye sıcak veya soğuk kompres ile hafif masaj yaparak uygulama yapabilirsiniz.

Bayır turpu: Bayır turpunu da benmari usulü ısıttıktan sonra ağrı hissedilen bölgeye gün içinde birkaç kere de olacak şekilde uygulamak son derece rahatlatıcı olacaktır.

Havlıcan:
Bunların yanında bir bardak suda havlıcan kaynatılır ve soğuduktan sonra içilir. Bazı araştırma sonuçları havlıcan bitkisinin de boyun tutulmasına iyi geldiğini ortaya koymaktadır.

Zencefil: Havlıcan bitkisinde olduğu gibi zencefil çayı hazırlanarak günde bir kere içilmesi boyun tutulmasına iyi gelebilir.

Zeytinyağı: Hakiki zeytinyağı ile birlikte 15 dakika ağrılı bölgeye masaj yapmak da boyun tutulmalarına karşı iyi gelir.