Kansere zerdeçal

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2014 Güncelleme 04 Ekim 2014, 00:30
Kansere zerdeçal

İÇİNDEKİLER

Yemeklerde baharat olarak kullanılan zerdeçal, aynı zamanda kansere karşı koruma kalkanı görevi görüyor. Onkolog Doç. Dr. Mutlu Demiray, kemoterapiyle birlikte, damar yoluyla verilen zerdeçalın kemoterapinin etkilerini artırdığını, aynı zamanda tedavinin yan etkilerini de azalttığını söyledi. Bu bitkinin hem kanser oluşumunu engellediğini, hem yayılmasının hem de büyümesinin önüne geçtiğini belirten Doç Dr. Demiray, "En önemlisi de kanserde kemoterapi ilaçlarının etkilerini kat be kat artırıyor" diye konuştu.

NASIL KULLANILMALI?
Zerdeçalın etken maddesi curcumin ile kanser arasında direkt bağlantı kurulduğunu anlatan Doç. Dr. Demiray, şunları kaydetti: "Zerdeçalı yemeklerinizde özellikle yağın pişmesi esnasında karabiberle birlikte kullanırsanız daha iyi kana geçmesini sağlarsınız."