Susuzluğa çiğ sebze

Uzun ve sıcak yaz günlerinde oruç tutanları en fazla susuzluk zorluyor. Prof. Dr. Ziya Mocan, 'Oruçluyken susuzluğu daha az hissetmek için iftarda ve sahurda domates, salatalık gibi çiğ sebzeler yiyin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2014 Güncelleme 12 Temmuz 2014, 00:00
Susuzluğa çiğ sebze

İÇİNDEKİLER

Ramazan ayının uzun yaz günlerine denk gelmesiyle oruç tutanlar en çok susuzlukla baş etmeye çalışıyor. Prof. Dr. Ziya Mocan susuzlukla baş etmek için önerilerini sıraladı. İşte o öneriler: İftarda zeytin, peynir gibi tuzlu yiyecekler yiyebilirsiniz. Sahurda ise az tuzlu yiyecekler tüketmek gerekir. İftarla sahur arasında içilecek soda ise mineral miktarını yerine koymaya yardımcı olur.

SUYU UNUTMAYIN
İftar ve sahura büyük bir bardak su ile başlayın. Yemek sırasında su içmek mide rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle suyu iftar ve sahur arasında her saat başı birkaç bardak içerek susuzluk giderilebilir. İftar ile sahur arasında 2-3 litre su içmelmesi gerekir. Eğer su içilemiyorsa, bunun yerine ayran çay (açık ve şekersiz) vb. içecekler de tüketilebilir.

DOMATES-SALATALIK
Yoğun magnezyum, potasyum ve lif açısından zengin olan domates yüzde 95 oranında su içeriyor. Hem tok tutuyor hem de gün içerisinde susatmıyor. Ayrıca bol salatalık yenilerek de susuzluk giderilebilir. Tarçın mükemmel bir kan şekeri düzenleyicisidir. Aynı zamanda içilecek suya limon ve nane yaprağı katılarak tüketilebilir. Sahurda fazla çay içmek vücutta su kaybına neden olur. Bu nedenle çay içimine dikkat etmek gerekir. Açık ve şekersiz çay tercih edilmeli.