Dr. Kırmızı!

Kiraz, böğürtlen, çilek, ahududu... Antioksidan zengini bu kırmızı meyveler başta kanser olmak üzere hastalıklara ilaç gibi geliyor...

Kaynak GAZETE
Giriş Tarihi 04 Temmuz 2014
Dr. Kırmızı!

İÇİNDEKİLER

Yaz meyveleri lezzetleriyle olduğu kadar sağlığa faydalarıyla da dikkat çekiyor. Özellikle kırmızı ve mor renkli meyveler başta kanser olmak üzere birçok hastalığa karşı etkili oluyor. İstanbul Florence Nightingale Hastanesi'nden Dr. Özgür Şamilgil, kırmızı meyvelerin hangi hastalıklara iyi geldiğini şöyle anlatıyor:

KANSERE BÖĞÜRTLEN
Kiraz, vişne, çilek: Ağrı kesici, damar sertliğine karşı koruyucu, iltihap giderici, romatizmal hastalıklar ve gut hastalığının tedavisine yardımcıdır. Yaban merisini: Maviyemiş olarak da adlandırılan bu meyve, hafızayı düzenliyor. Kan basıncı, kalp hızı ve şeker kontrolüne yardımcı oluyor. Ahududu (frambuaz): Yüksek kolesterole iyi geliyor. Damar sertliğini engelliyor. Böğürtlen: Şekeri yükseltmiyor, beyni yaşlanmaya karşı koruyor ve kemik erimesini engelliyor. Bağırsak kanserine karşı da koruyor. Kızılcık: Kalp-damar hastalıkları ve inmeye karşı koruyucu etki gösteriyor. Kolesterolü dengeliyor. İdrar iltihabına iyi geliyor. Kırmızı lahana, marul ve patlıcan (kabuğu): Yoğun sülfür içeriğiyle meme kanserini önlüyor. Şalgam: Kan yapıyor, kabızlığı gideriyor. Karaciğeri koruyor. Damar sertliğini ve kanseri engelleyor.