Romatizmaya at kuyruğu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2014 Güncelleme 26 Mayıs 2014, 00:55
Romatizmaya at kuyruğu

İÇİNDEKİLER

AT kuyruğu romatizma ve nıkris şikayetlerini azaltır. Yaraların ve kesiklerin iyileşmesini hızlandırır. Kanı temizler. Sindirim sistemini güçlendirir. Kaynatıldıktan sonra elde edilen su, haricen egzama, sivilce, yara, çıban ve kıl dibi iltihaplarına karşı kullanılabilir.

Göz nezlesine ahududu

AHUDUDUNUN çiçekleri kaynatılıp bu su ile gargara yapılırsa bademcik, boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir. Göz nezlesinde, göz banyo yaptırılırsa yararlıdır. Bir miktar ahududuyu ezip püre haline getirdikten sonra yüze maske yapılırsa cildi sıkılaştırır ve serinletir. Vücuttaki toksin maddeleri dışarı atar.

Altın otu idrar söktürür

ALTIN otunun idrar söktürür. Safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu artırır. İdrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Romatizma ve eklem ağrısı şikayetlerini azaltır.

Saçlara baldırıkara

BALDIRIKARANIN şurubu yapılır. İlaçlara tat verici olarak da katılır. 1 litre suya 50 gr kadar kuru bitki atılıp demlenerek içilebileceği gibi saç diplerine de sürülebilir. İçildiğinde bronşit ve soğuk algınlığına karşı faydalı olur. Saç diplerine sürülürse saç dökülmesini ve kepeği önler.

Besbase rahatlık verir

BESBASE küçük hindistancevizinin çekirdeğindeki zardır. Besbase fazla kullanılırsa zehirlenmelere neden olabilir. Karanfil ve günlük ile karıştırılıp kullanılırsa vücuda rahatlık verir ve bel gevşekliğini giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur.

Yaralara çitlembik

ÇİTLEMBİK Ayak terlemelerini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını dindirir. Yaraların iyileşme süresini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi hafif müshil etkilidir.

Bronşite çöven otu

ECZACILIKTA çöven otunun öncelikle kökü kullanılır. Ayrıca, bitkinin kurutulmuş yaprakları da kaynatılarak çayı içilir. Göğsü yumuşatıcı, balgam söktürücü, terletici ve ateş düşürücü etkileri ile özellikle bronşitte faydalıdır. Vücudu rahatlatır. Egzama, uyuz gibi cilt hastalıklarında faydalıdır.