Paniği atak!

Gündelik, iş ve özel hayatı olumsuz etkileyen panik atağa dikkat! Doğru ve düzenli beslenme alışkanlığı edinmek bu hastalığa geçit vermiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mayıs 2014 Güncelleme 13 Mayıs 2014, 00:43
Paniği atak!

İÇİNDEKİLER

Beslenmenin her hastalığa olduğu gibi panik atak rahatsızlığına da etkisi oldukça fazla. Yanlış beslenme alışkanlıkları ile panik atağa yol açılabilir, kendinizi hasta edebilirsiniz. Panik atak olmamak için bu beslenme önerilerine kulak verin... Kafein oranı fazla, vitamin mineral açısından fakir besinleri tüketmek, karbonhidrat, yağ ve protein dengesi olmayan bir beslenme düzeni, tek tip beslenmek ve uzun süren açlık panik atağa neden olabilir. Yoğurdun suyunun tüketilmemesi ve yumurtanın beyazının tam olarak pişmeden tüketilmesi vitaminlerinin vücuttan atılmasına dolayısıyla depresyon eğilimlerine neden olabilir. Ayrıca vejetaryen tipi beslenmek, etten gelecek B vitaminini engellediği için psikolojik sorunlara yol açabilir.

KAFEİNDEN UZAK DURUN
Alkol tüketmek panik ataklı kişilerde başta rahatlamaya neden olsa da bağımlı hale gelinmesine neden olabilir. Hızlı kilo verdirme vaadi ile kalori miktarı çok düşük olan diyetler yapmak vücutta tüm metabolizmaları olumsuz etkilediği gibi vitamin ve mineral yetersizliğine de sebep olur. Panik atak rahatsızlığı psikososyal faktörler tarafından tetiklenebileceği gibi beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak da görülebilir. Bu duruma göre; kafein içeren çay, kahve ve kolalı içecekler rahatsızlığı tetikleyen içeceklerdir.

MELİSA ÇAYI İYİ GELİR
Mevsimsel beslenmek (kışın kış, yazın yaz sebze ve yiyecekler tercih etmek), kaygı giderici özelliği olan melisa, papatya bitki çaylarından tüketmek, Omega-3 bakımından zengin balıklar tercih etmek panik atak riskini önemli ölçüde azaltır.