Yaralara merhem sığla

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Mayıs 2014 Güncelleme 09 Mayıs 2014, 00:59
Yaralara merhem sığla

İÇİNDEKİLER

Sığla ağacından elde edilen sığla yağı yatıştırıcı özelliği nedeniyle özellikle romatizma ağrılarını azaltmakta etkilidir. Mikrop öldürücü etkisi ile özellikle uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında faydalıdır. Cildi yumuşatır. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.

Kalbe Trabzon hurması

TRABZON hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli yer tutan bir meyvedir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi için şifalı bir meyvedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.

Öksürüğe yer elması

YER elması, vücut direncini ve cinsel gücü artırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü artırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.

Tansiyona şalgam

ŞALGAM, tüm turpgiller gibi, bedenin kansere yakalanma rizikosunu en aza indirgeyen bir besindir. Zengin potasyum içeriğiyle yüksek tansiyonu düşürür. İçerdiği zengin orandaki lifi sayesinde kabızlık çekenlere iyi gelir. Bedene dinçlik verir, mide ve siyatik ağrılarına iyi gelir.

Basura düğün çiçeği

SARIOT da denilen düğünçiçeği parlak sarı renkli çiçekleri olan bir bitkidir. Zehirli ve yakıcı bir bitki olduğu için tedavi amacıyla kullanımı çok sınırlıdır. Çayı yapılmaz. Kullanılan yeri köküdür ve haricen kullanılır. Kavak merhemi ile birlikte basura karşı faydalıdır.

Nezleye ebegümeci

EBEGÜMECİNİN yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını keser; tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.

Ülsere karşı faydalı

HİNDİSTAN cevizi yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde etkilidir. Ayrıca hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça fayda sağlar.