Dişlere beşparmak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2014 Güncelleme 01 Mayıs 2014, 01:31
Dişlere beşparmak

İÇİNDEKİLER

Beşparmak otu kaynatılıp suyu ile gargara yapılırsa boğaz ve bademcik iltihaplarına karşı faydalı olur. Bu gargara diş etlerini güçlendirir, diş ağrılarını ve iltihaplarını giderir. Çiçekleri haşlanarak cildi yumuşatmak ve ciltteki lekeleri çıkarmak için kullanılır.

Cilde kırlangıç otu
KIRLANGIÇ otu siğil ve nasır şikayetlerini gidermeye yardımcı olur. Öksürük şikayetlerini azaltır. İdrar ve balgam söktürücüdür. Sindirimi kolaylaştırır. Yatıştırıcı ve uyuşturucu etkilere sahiptir. Spazm çözücüdür. Kanı temizler.

Gut ilacı dişbudak
DİŞBUDAK antioksidandır. Soğuk algınlığı ve kas ağrılarına iyi gelir. Yaprakları romatizma ve gut ağrılarını hafifletir. Anne sütünü artırır. Kabukları ateş düşürücü ve idrar söktürücüdür. Tohumları idrar arttırır. Ödemlerde faydalıdır.

Egzamaya dulaptal
DULAPTAL ağacının yalnızca tıbbi olarak kullanılır. Bitkinin çiçekleri, meyvesi ve yeşil kısmı oldukça zehirlidir. Bu nedenle dahilen kullanılmamalıdır. Egzama gibi cilt hastalıkları ile arpacığa karşı etkilidir. Tentür halinde romatizma olan bölgeye sürülürse ağrılarını hafifletir.

Deve dikeni ateşi alır
DEVE dikeni tohumu tıbbi olarak faydalıdır. Bir tutam devedikeni suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Sirkesi iştahı açar, mideye kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. Kumları dökmeye yardımcı olur. Cinsel gücü artırır. Migrene karşı faydalıdır.

Astıma deniz üzümü
DENİZ ÜZÜMÜ çalısının kuru dalları suda kaynatılıp suyu içilerek kullanılabileceği gibi meyveleri de yenebilir. Bronşları genişletici etkisi ile astıma karşı faydalıdır. Terletici ve ateş düşürücüdür. Deri alerjilerine karşı etkilidir. Kan basıncını yükseltici etkiye sahiptir. Uykusuzluk ve dolaşım sistemi problemlerine neden olabilir dikkatli tüketilmelidir.

Ağrı kesici süpürge otu
SÜPÜRGE otunun taze çiçekli dalları suda kaynatılarak kullanılır. Zeytinyağı ile merhem haline getirilip çı ban ve egzamalara sürülürse faydası görülür. Lapa haline getirilip ağrıyan bölgeye konursa ağrıyı hafifletir. Çiçekleri kanama olan yere konur. Kasları güçlendirir.