Akneye karamuk

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2014 Güncelleme 04 Mart 2014, 01:17
Akneye karamuk

İÇİNDEKİLER

Çiçekli bir bitki olan karamuk, doğal merhem etkisi yapar. Zehirli bir bitki olduğu için çayı içilmez ve yenmez. Haricen kullanılır. Taze yaprakları kanamayı durdurmaya yardımcı olur. Karamuk, ayrıca cilt hastalıklarına karşı etkilidir. Akneleri iyileştirir ve cilt
lekelerini giderir.

ÖKSÜRÜĞE KARAHALİLE
BİR Hint bitkisi olan karahalile ishali keser. Hazmı kolaylaştırır. Yaraları iyileştirir. Basur kanamalarını ve şikayetlerini giderir. Başta mide ve bağırsaklar olmak üzere sindirim sistemindeki yara ve kanamalara iyi geldiği için ülserlilere faydalıdır. Kronik öksürük ve astım
şikayetlerini ise azaltır.

ITIR CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
ITIR çiçeği uçucu yağ, şeker ve tanen içerir. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Boğaz ağrılarını dindirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikayetlerini en aza indirir ve cildi güzelleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur.

HUŞ KELLİĞİ ÖNLER
C VİTAMİNİ içeren huş ağacının yapraklarından çay yapılır. Bu şifalı çay, kanı temizler. Vücutta biriken fazla suyun ve tuzun atılımını kolaylaştırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Saçları güçlendirerek saç dökülmesini ve kepeği önler. Sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarında da faydalıdır. Yaşlanma etkilerini ise yavaşlatır.

BÖBREK TAŞINA ARMUT
ARMUT, sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır. Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder. Kansızlığa iyi gelir. Sinirleri yatıştırıcı etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür, çarpıntıyı giderir ve zihin yorgunluğuna iyi gelir.
Romatizmada ise faydalıdır.

PAPAYA ÜLSERİ ÖNLER
PAPAYA meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri ve karoten açısından oldukça zengindir. Sindirim sistemi için iyi bir destekleyicidir. Hazmı kolaylaştırır, yemek sonrası gaz, şişkinlik ve mide ekşimesini giderir. Bu özelliği ile ülser hastaları için önerilir. Kabızlığı önler. Antioksidan özelliği sayesinde iltihapları iyileştirir.