Prof. Dr. Mocan, bu mucizevi meyvenin faydalarını şöyle anlattı:
Haftada 5 adet elma yemek, içeriğindeki (özellikle kabuğunda bulunan) antioksidan sayesinde daha iyi akciğer fonksiyonu sağlar. Astım gelişme riskini azaltır.
Kötü kolesterolü, içerdiği pektin maddesi ile düşürür. Bir elmada 3.5 gr lif bulunur. Tüm gün ihtiyacımız olan lifin yüzde 15'ini teşkil eder.
DİYETE YARDIMCI OLUYOR
Kalorisi çok düşüktür (80 kalori). Bu nedenle zayıflama diyetlerinde rahatlıkla kullanılır. İçerdiği lif nedeni ile suyla birlikte alındığında midede lifler şişer ve tok tutmaya yarar.
Çözülebilir lifi sayesinde kan şekerini düzenleyerek serum şekerinde ani çıkış ve inişleri önler. Özellikle tarçınla alınan elma çaylarının bu özelliği daha fazladır.
Elmanın kabuğunda da yüksek oranda pektin olduğundan soyularak yenmemesi gerekir. Fakat kabuğunda böcek ilaçları olma ihtimali bulunduğu için sirkeli veya limonlu suda bir süre tutabilirsiniz.
HAFIZAYI GÜÇLENDİRİYOR
Elma, içeriğindeki C ve E gibi vitaminlerle bağışıklılık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
Sık sık grip salgınları yaşadığımız bugünlerde gribe karşı daha güçlü durmak için elmayı yanınızdan eksik etmeyin. n Elma aynı zamandan beyin sağlığı açısından da önemlidir. Hafızayı güçlendirir, alzheimer hastalığı riskini azaltır.
ÇAYI DA FORMA SOKUYOR
2 elma +
1 portakal +
1 limonu doğrayarak
2 litre su konulan tencerede
2 kalem tarçın ve
2-3 karanfille birlikte 10-15 dakika kaynatın. Hazırladığınız bu çayı ara öğünlerde günde 6-7 kez için. Bu sayede şeker dengesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca elma çayı içerek fazla kilolarınızdan kurtulmanız da mümkün.