Üzüm felçten koruyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ocak 2014 Güncelleme 31 Ocak 2014, 01:25
Üzüm felçten koruyor

İÇİNDEKİLER

Kara üzüm ve bu üzümün çekirdeği flavonoid denilen vitamin benzeri bir madde içeriyor. Antioksidan özelliği bulunan üzüm çekirdeği, vücudu kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest oksijen radikallerinden ve diğer radikallerden koruyor. Damarları sağlamlaştırıyor. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını indiriyor. Varisi olanlara da iyi geliyor. Göz sağlığının korunmasında da önemli rol oynuyor.

MİDE DOSTU PATATES
C ve B vitamini ile fosfor ve potasyumdan zengin olan patates hazımsızlığı gideriyor. Mide rahatsızlıklarında fayda sağlıyor. Kalp üzerinde olumlu etkileri olan patates, nişasta içeriğinden dolayı kan şekerinin yükselmesine sebep olabilir.

BAĞIRSAKLARA PAZI
ISPANAKLA benzer özellikler gösteren pazı, tam bir folik asit deposu. Bu içeriğiyle de vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor, hastalıklara karşı güçlendiriyor. Bağırsak rahatsızlıklarından koruyor. Doktorlar özellikle sindirim sorunu yaşayan hastalara
pazı tüketmelerini öneriyor.

DİYABET İLACI MAHLEP
MAHLEP ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içeriyor. İdrar ve balgam söktürücü olan mahlep, nefes darlığı ve sıtmaya karşı fayda sağlıyor. Aynı zamanda ağrıları kesiyor. Vücuda kuvvet verip, cinsel isteği arttırıyor. Şeker hastalarına ve prostat
şikayeti olanlara da iyi geliyor

TİROİDE BÖRÜLCE
DENİZ börülcesinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Ege yöresinde sevilerek tüketilen deniz börülcesi, iyotlu topraklarda yetiştiği için tiroid hastalarına iyi geliyor. Deniz börülcesi, zeytinyağı ve limon sosuyla salatası yapılarak tüketiliyor.

KANSIZLIĞIN İLACI
İÇERDİĞİ C ve B vitamini açısından sağlığa faydaları saymakla bitmeyen brüksel lahanası, kalp sağlığına ve kansızlığa karşı öneriliyor. Kalsiyum ve demir deposu olan Brüksel lahanası aynı zamanda kas gelişimine de katkı sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yüksek tansiyonu düşürmekte de fayda sağlıyor.

YER ELMASI SÜT YAPAR
BİRÇOK kişinin yeterince tanımadığı yer elması, insülin ve filekoz adlı maddeleri içeriyor. Bu nedenle emziren annelerde süt arttırıcı etki yapıyor. Yer elması aynı zamanda böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olarak sindirim sorunlarını en aza indiriyor.