Laden öksürüğü keser

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2014 Güncelleme 27 Ocak 2014, 00:00
Laden öksürüğü keser

İÇİNDEKİLER

Laden otunun yaprakları kaynatılmış suda demlenerek çayı yapılabilir. Alerjiye ve cilt hastalıklarına karşı haricen de kullanılabilir. Balgam söktürücü etkisi olan bu güzel çiçek aynı zamanda öksürüğü de keser. Solunum yolu şikayetlerine iyi gelir. Kabız edici etkileri vardır.

Muşmula taş döker
MUŞMULA meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir. Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kum ile taşları dökmeye yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshal ve dizanteriyi giderir. Mideyi kuvvetlendirir.

Kalp için misk çiçeği
MİSK çiçeğinin toprak üstü kısımları kaynamış suda demlenerek kullanılır. Sinirleri yatıştırır ve vücudu rahatlatır. Kalbe kuvvet verir. Kalp krizi ve felce karşı faydalıdır. Cilt bozuklukları ve egzamayı gidermeye yardımcı olur. Boğaz ağrısı ve öksürükten yakınanlara da iyi gelir.

Pankreas ilacı altın otu
ALTIN otunun çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak çayı hazırlanır. Bu çay safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırır. İdrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Mesane, prostat ve idrar yolu iltihaplarına iyi gelir. Romatizma ve
eklem ağrısı şikayetlerini de azaltır.

Mide ağrısına çitlembik
ÇİTLEMBİK ağacının meyvesi, yaprakları, tohumları ve sakızı kullanılır. Ayrıca, çitlembik yağı çıkarılır. Ayak terlemelerini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını dindirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi hafif müshil etkilidir.

Kişniş, viagra gibi
KİŞNİŞ otu, kimyon olarak da adlandırılır. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Doğumu kolaylaştırır. Kalbi kuvvetlendirip, çarpıntı ve baş dönmesini önler. Sinirleri yatıştırır ve sinirsel baş ağrılarını keser. Bağırsak gazlarını söker. Karın ağrılarını giderir. Kusmayı önler.

Bronşite kafur ağacı
KAFUR ağacının, odunu su buharında damıtılarak renksiz ve şeffaf bir yağ olan kafur yağı elde edilir. Kokusu keskin, tadı yakıcı ve acıdır. Uyarıcı etkisi ile kalbi, beyni, sinirleri ve solunum sistemini uyarır. Kan dolaşımını destekler ve kalp yetmezliğine iyi gelir. Başta bronşit olmak üzere akciğer hastalıklarında ve soğuk algınlığında faydalıdır.

Karnabahar sakinliği
MEME kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' içeren karnabahar sinirleri gevşetiyor. Ayrıca cinsel yönden sıkıntı çekenlere de fayda sağlıyor, güç veriyor. Kalp rahatsızlıklarında de etkili oluyor. Beynin daha fazla çalışmasını sağlayan karnabahar, mide ve bağırsakları
da koruyucu özelliğe sahip.