Zambak güzelliği

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ocak 2014 Güncelleme 23 Ocak 2014, 00:00
Zambak güzelliği

İÇİNDEKİLER

HOŞ kokulu bir çiçek olan zambak, güzelliğine meraklı kadınların hizmetinde... Suyu çıkarılarak yüze sürülürse yüzde beliren lekeleri geçirir. Ayrıca, yüze parlaklık verir. Zambaktan elde edilen yağ, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır.

Kabızlığın ilacı bamya
BAMYA, mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin bir sebze olan bamya, halsizliğe iyi gelir.

Kolesterol düşmanı
BOL miktarda kalsiyum, fosfor, potasyum gibi mineraller ihtiva eden mantar, çok az miktarda şeker ve yağ içerdiğinden oldukça düşük kaloriye sahiptir. İçinde bol miktarda folikasit bulunan mantar, kansızlık sorunu yaşayanlara iyi geliyor. Ayrıca kolesterolü de düşürüyor...

Şeker gibi ceviz
CEVİZ, kemik ve dişleri güçlendirir. Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir. Damar sertliğini önler. Enerji sağlar. Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır. Verem mikrobuna karşı korur. Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizler. Ciğere, mideye kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.

Çuha sinirleri alır
ÇUHA çiçeğinin kökleri ve çiçekleri kurutulduktan sonra suda kaynatılarak kullanılabileceği gibi taze yaprakları da haşlanarak ya da salatalara katılarak tüketilebilir. Yaprakları kaynatılarak elde edilen haşlama sinirleri rahatlatır. Ayrıca, bitkiden Çuha çiçeği yağı elde edilir. Bu yağ özellikle, beyni ve omuriliği tutan sinir sistemi hastalıklarına da oldukça etkilidir.

Lösemi ilacı bezelye
BEZELYE; A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındırıyor. Kansızlığa iyi gelen bezelye aynı zamanda kan kanserine karşı da koruyucu rol oynuyor. Karaciğerin çalışmasını düzene sokuyor. Özellikle taze bezelye bağırsakları çalıştırarak kabızlığı gideriyor.

Prostata mahlep
MAHLEP; doğal bir idrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı etkili olur. Ayrıca vücutta ağrı kesici gibi görev yapar. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.

Salatalık kanı temizler
OLDUKÇA sulu bir besin olan salatalık, idrar söktürücü ve kanı temizleyicidir. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir. Basura iyi gelir. Sinirleri yatıştırır. Yorgunluğu giderir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Uykusuzluğa iyi gelir. Kolesterolü düşüren salatalık kalp ve
damar hastalıklarına karşı vücudu korur.