Temizlikçi roka

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Aralık 2013 Güncelleme 14 Aralık 2013, 00:00
Temizlikçi roka

İÇİNDEKİLER

Roka, mideyi kuvvetlendiriyor. Kanı temizleyerek kansızlığı önlüyor. Böbreklerin çalışmasına yardımcı oluyor. İştah açıyor. İdrar söktürüyor ve kadında toplanan suyun boşaltılmasını sağlıyor. Uzmanlar her gün 5-6 dal roka tüketilmesini öneriyor.

Şekere yaban mersini
Müthiş bir antioksidan özelliği taşıyan yaban mersini, kanser ve diyabet hastalarına öneriliyor. Lif ile A ve C vitamini zengini yaban mersini sindirime de iyi geliyor. Her gün düzenli olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor.

Sinirlere tere otu
Yoğun tadı ile iştah açan tere, karaciğer ve böbrekleri çalıştırıyor. Kanserli hücrelere etki ederek hastalığa yakalanma riskini düşürüyor. Sinirleri yatıştırıyor ve stres faktörlerini en aza indiriyor. Terenin çiğ olarak, az miktarlarda yenilmesi öneriliyor.

Mide bulantısına anason
En önemli özelliği hazmı kolaylaştırmasıdır. Bulantıyı önleyici bir etkisi vardır. Ayrıca kusma ve ishali giderir. Ağrıları hafifletir, sakinleştirici etkisi nedeniyle sık kullanılır. Kan dolaşımını düzenler, kalbi kuvvetlendirir.

Semizotu zayıflatır
Beyin yorgunluğunu alan semizotu, sinir kirizlerini önler. Mide ve bağırsak kanamalarında ve kanlı idrarda faydalıdır. Şeker hastalarının susuzluğunu giderir. İdrar söktürür. Kabızlığı giderir. Zayıflamaya faydalıdır. Dalak hastalıklarında şikayetleri geçirir.

Fesleğen süt yapar
Vitamin deposu fesleğen, kanser riskini düşürüyor. Sindirim sistemini ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler yapar. Gaz söktürür ve mideyi rahatlatır. Kolikler de olumlu etkileri görülmüştür. Anne sütünü artıcı özelliğe sahiptir.

Kramplara rezene
Rezene, çayı özellikle gaz ve kramp ağrılarında, mide ve bağırsak rahatsızlıklarında kullanılır. Öksürük ve soğuk algınlıklarında ve çocuklarda boğmaca hastalığı sırasında rezene çayı yararlıdır. Hıçkırığa da iyi gelir.