Yediklerinin yağını çıkart gençleş

Gençleşmenin ve zayıflamanın sırrı meyvelerin ve bitkilerin yağında saklı. Nar yağı yaşlanmayı önlüyor, aspir kilo verdiriyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2013 Güncelleme 16 Kasım 2013, 00:56
Yediklerinin yağını çıkart gençleş

İÇİNDEKİLER

Sağlık deposu bitkiler ve meyvelerin çekirdekleri ve yağları da şifa dolu. Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ulvi Zeybek; bitki ve tohumların bazılarının gençleştirici ve yağ yakıcı etkisi bulunduğunu açıkladı.

SALATAYA EKLEYİN: Yağlardan günde 1-2 tatlı kaşığı içilmesini ya da salata veya yoğurda katılarak tüketilmesini öneren Zeybek, harici kullanımlarda da fayda sağlaması istenilen bölgeye sürülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca bu yağların soğuk pres yöntemi ile çıkarıldığını ve eczanelerde bulunduğunu kaydetti. İşte profesörden, bitki ve tohum yağlarının özellikleri...

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Cildi yeniler, kırışıklık giderir. Güçlü antioksidan etkiye sahip nar çekirdeği yağı, kalp sağlığını korumaya yardımcı olurken, haricen kullanımında cildi yenilemeyi ve canlandırmayı sağlar. Gözaltı kırışıklıklarını düzeltmek için, günde 1-2 damla olarak gözaltlarına sürülmeli.

RUŞEYM YAĞI: Saç dökülmesine karşı etkili. Cilt yeniler. Buğday tanesinin embriyo kısmı olan ruşeym; yapısında bulunan A, D ve E vitaminleri sayesinde yaşlanma etkilerini geciktirir ve bağışıklık sistemini destekler.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI: Cildi nemlendirir, gözaltı morluklarını giderir. Damarların iç çeperini koruyarak, dolaşım sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlar.
Kötü kolesterolü azaltırken, iyi kolesterolü artırır, yaşlanma etkilerini yavaşlatır, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca vücut direncini artırır ve cildi nemlendirir.

ISIRGAN TOHUMU YAĞI: Kepek ve yağlanmaya karşı etkilidir. Cildi yeniler. Gençlik yağı olarak bilinir. Bağ dokusunu güçlendirir. Isırgan tohumu yağı harici olarak kullanıldığında saç köklerini besler.

ASPİR YAĞI: Kilo kontrolü sağlar. Selülit tedavisine destek olarak kullanılır. Vücuttaki yağ oranını azaltmaya yardımcı olduğu için, diyet ve egzersiz programlarına aspir yağı eklenebiliyor. Metabolizmayı hızlandırarak, yağ-kas dengesini düzenlemeye ve kilo vermeye yardımcı olur. Ayrıca antioksidan etki göstererek damar sertliğini önler.

CEVİZ YAĞI: Cilt ve saç sağlığı için kullanılır. Ceviz yağı, Omega 3 esansiyel yağ asidi içerir. Kötü kolesterol seviyesini düşürür. Beyin sağlığı için faydalıdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI: Saç diplerini güçlendirir. Doğal kozmetik özelliği vardır. Canlı, parlak, dolgun ve sağlıklı saçlar için kullanılabilir. Hindistan cevizi yağı, kafa derisinin nem dengesini korur. Sağlıklı saçlar için, saç diplerine masaj yaparak sürün. 30-60 dakika bekledikten sonra şampuanla saçınızı yıkayın.