Böbrek dostu pırasa

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2013 Güncelleme 10 Kasım 2013, 00:00
Böbrek dostu pırasa

İÇİNDEKİLER

Pırasa, vitamin, mineral ve çeşitli nitritler içerir. Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.

Sinirleri yatıştırır
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Sinirleri yatıştırır. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

Pazı kansızlığı önler
Pazı, A vitamini kaynağı betakaroten, C vitamini ve folik asit yönünden zengin bir bitkidir. Pazı yaprakları, vücudu güçlendirir. İçerdiği demir ve folik asitle kansızlığı önler.

Basura iyi gelir
Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcanda, kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Basura iyi gelir.

Hazmı kolaylaştırır
Çok faydalı mineralleri içeren roka, karaciğerin dostu, mideyi kuvvetlendiren, kansızlığı gideren ve cinsel gücü arttıran bir yeşilliktir. Yeşil salata şeklinde yenen roka, tadı ve asitleri ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır. İştah açan roka, karında toplanan suyu boşaltmaya da yardımcı olur.

Susuzluğa çözüm
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi gelir. Kanı temizler, bol idrar söktürür, kanıdaki üre ve benzeri pislikleri yok eder. Sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Semizotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır.

Kumu, taşı döker
Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları gidermeye yardımcı bir besindir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına destek olan taze fasulye, böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine ve karaciğer yetersizliğinin tedavisi için de kullanılır.