Kan şekerini düşürür

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Kasım 2013 Güncelleme 05 Kasım 2013, 00:40
Kan şekerini düşürür

İÇİNDEKİLER

Taze kabağın faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle kabızlığa iyi gelen kabak, vücuttaki asit fazlalığını dışarı atıyor, sinirleri yatıştırıyor. İçeriğindeki fosfor, potasyum ve magnezyum sayesinde kalbe iyi geliyor. Bu mucize besin aynı zamanda kan şekerini düşürüyor. Mide ağrılarını ise en aza indiriyor.

Zencefille öksürüğe son
Kış aylarına girdiğimiz şu günlerde öksürük şikayetleri artıyor. Hastaların imdadına ise zencefil yetişiyor. Antioksidan bir özelliğe sahip olan zencefil, ıhlamur ile karıştırılıp tüketildiğinde öksürük sorununu kökünden çözüyor. Boğazı yumuşatıp, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Doğal adet düzenleyici
Çalı şeklinde bir ağaç olan zeraventin, adet söktürücü özelliği ile öne çıkıyor. Zeravent, kökü kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içildiğinde adet olamayan kadınlarda etkili oluyor. Ayrıca romatizma, yaralar ve iltihapların tedavisinde de fayda sağladığı bilinen zaraventinin doktor kontrolünde tüketilmesi gerekiyor.

Dereotu sakinleştirir
Birçok yemekte kullanılan dereotu iştah açar. Vücuda kuvvet verir ve savunma sistemini güçlendirir. Ağız kokusunu giderir. Midenin çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. Sinir zayıflığını giderir ve uyku verir. Çocuklardaki hazımsızlıktan kaynaklanan şişkinlikleri azaltır.

Anne sütünü artırır
Vitamin deposu fesleğen, kanser riskini önemli oranda düşürür. Sindirim sistemini ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler yapar. Gaz söktürür, mideyi rahatlatır. Şişkinliğe ve mide kramplarına iyi gelir. Anne sütünü artıcı özelliğe sahiptir. Fesleğen yağı ise selülit problemlerini en aza indirir.

Roka kanı temizliyor
K ve P vitamini zengini roka, mideyi kuvvetlendiriyor. Kanı temizleyerek kansızlığı önlüyor. Böbreklerin çalışmasına yardımcı oluyor. İştah açıyor. İdrar söktürüyor ve karında toplanan suyun boşaltılmasını sağlıyor. Ateşi düşürüyor. Uzmanlar her gün 5-6 dal roka tüketilmesini öneriyor.

Mide bulantısına anason
Anason, hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı ve yemeklere karşı duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. İdrarı artırır. Kusmaları ve ishali keser. Sinirleri yatıştırır. Migren ağrılarını keser. Beyin yorgunluğunu giderir. Kan dolaşımının düzenli olmasını sağlar. Kalbi ise kuvvetlendirir.

Romatizmaya çıbanotu
Çıbanotu, kanı temizleyici özelliğinden dolayı çok aranılan bir bitkidir. Çay olarak tüketilen bu bitki, kolestrolü düşürür. İştahsızlık sorunu çekenlere şifa verir. Egzema gibi deri hastalıklarını iyileştirir. Baş dönmelerini keser. Romatizma ağrılarında faydalıdır. Beyin yorgunluğunu giderir.