Kalbiniz güçlensin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2013 Güncelleme 25 Eylül 2013, 00:00
Kalbiniz güçlensin

İÇİNDEKİLER

Kuru soğan, çiğ olarak tüketildiğinde mideyi güçlendirir, sindirim sistemini uyarır, idrarı arttırır. Kan şekerini düşürür. Bağışıklık sistemini güçlendiren soğan, kanser riski azaltır. Kalbi güçlendiriyor. İştah açar ve sindirimi kolaylaştırır. Sonbaharda gribe karşı vücudu korur.

Mideyi kuvvetlendirir
Marul, bir çok faydalı mineral içerir, karaciğerin dostudur ayrıca mideyi kuvvetlendiren bir yeşilliktir. içeriğindeki asitler ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır.

Ayçekirdeğiyle gençleş
İçerdiği fosfor ve çinko kemik oluşumu için gerekli olan ayçekirdeği, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcıdır. İçerdiği çinko ise yaraların iyileşmesi, aknenin önlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Prostat kanserine karşı korur, cilt yaşlılığını geciktirir.

Şeftali ile zehrini akıt
Hazmı kolaylaştıran şeftali, bol miktarda idrar söktürerek idrar yollarını temizler. Vücudu zehirli maddelerden koruyan lezzetli meyve, aynı zamanda safra kesesi ve böbrekler için de son derece faydalıdır.

Böbrek dostu pırasa
Pırasa, vitamin, mineral ve çeşitli nitritler içerir. Mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği için faydalıdır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatırker, pırasa çorbası ise, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atılmasını sağlar.

Kan deposu pancar
Kırmızı pancar, mide ve bağırsakları kuvvetlendirir. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir. Sinirleri yatıştırır. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

Semizotu ile kum dök
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi gelir. Kanı temizler, bol idrar söktürür, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizler. Sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Şeker hastalarının susuzluğunu azalttır.

Mikropları yok eder
İyi bir idrar söktürücü olan roka, karındaki şişkinliğe sebep olan fazla suyun idrar yoluyla vücuttan atılmasını sağlar. Sarılık hastalığına iyi gelir. Kandaki mikropları yok eder. Aynı zamanda hazmı arttıran roka, iştahı da açar.

Vitamin deposu patlıcan
Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur. Kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür, damar tıkanıklığına iyi gelir. Böbrek ağrılarını ve yanmasını azaltır.