Kiraz ile gelen güzellik

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ağustos 2013 Güncelleme 17 Ağustos 2013, 00:00
Kiraz ile gelen güzellik

İÇİNDEKİLER

Bağırsakları çalıştıran kiraz, böbreklerinde temizlenmesine yardımcı olur. Cilde de çok faydalı olan meyve, aknelerin oluşmasını engeller. Eklemlerdeki kireçlenmelere ve romatizma ağrılarına karşı koruyucudur. Sinir sistemini güçlendirir. Karaciğeri rahatlatır. Kanı temizler.

AYÇEKİRDEĞİ İLE GENÇLEŞ
Kemik oluşumu için gerekli olan ayçekirdeği, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine de yardımcıdır. İçerdiği çinko ise yaraların iyileşmesini, aknenin oluşumunun önlenmesini, bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar.

SUSUZLUĞU GİDERİR
Hazmı kolaylaştıran şeftali, bol miktarda idrar söktürerek idrar yollarını temizler. Vücudu zehirli maddelerden korur. Susuzluğu giderir ve vücuda serinlik verir. Basur memelerinden doğan şikayetleri azaltır. Safra kesesi ve böbrekler için de son derece faydalıdır. Çiçekleri ise kabızlığı giderir.

PIRASA BÖBREK DOSTU

Vitamin ve mineral içeren pırasa, mide-bağırsak rahatsızlıkları, deri hastalıkları, damar sertliği tedavilerinde kullanılır. Pırasa yemeği, bağırsakları yumuşatır. Pırasa çorbası, böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürür ve vücutta birikmiş üre asidi ve ürat tuzlarını dışarı atar.

SİNİRLERİ YATIŞTIRIR
Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır. Böbrekleri çalıştırır. Şeker hastalığı ile vereme karşı koruyucudur. Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Ayrıca, yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.

YORGUNLUĞU ALIR
Semizotu, kanamalı hastalıklara ve kabızlığa iyi gelir. Kanı üre ve benzeri pisliklerinden temizler. Sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir, böbrekteki kum ve taşı döker. Semizotu ayrıca, şeker hastalarının susuzluğunu azalttır.

HAZMI KOLAYLAŞTIRIR
Çok faydalı mineralleri içeren roka, mideyi kuvvetlendiren, kansızlığı gideren, cinsel gücü çok arttıran bir yeşilliktir. Roka, içerdiği asitler ile mideyi çalıştırır, hazmı arttırır, iştahı açar, böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür ve karında toplanan suyu boşaltır.

VİTAMİN DEPOSU
Kalori değeri düşük bir besin olan patlıcan, kalp çarpıntısını giderir. Bağırsakları yumuşatır. Kandaki kolesterol seviyesini düşürür ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Karaciğerin ve pankreasın çalışmasını düzenler. Basura iyi gelir.

VÜCUDU KUVVETLENDİRİR
Vitamin açısından zengin bir sebze olan taze fasulye, beden ve zihin yorgunluklarını giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olan taze fasulye, böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur.