Muşmula taş döker

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ağustos 2013 Güncelleme 07 Ağustos 2013, 00:00
Muşmula taş döker

İÇİNDEKİLER

Muşmula meyvesi C vitamini ile karoten ve çeşitli mineraller içerir. Bağırsakların ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur. Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır. İshal ve dizanteriyi giderir. Sinirleri güçlendirir. Mideyi kuvvetlendirir.

Kişniş hazmı kolaylaştırır
Kişniş, iştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve sinirsel baş ağrılarını keser. Bağırsak gazlarını söker. Karın ağrılarını giderir. Kusmayı önler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Doğumu kolaylaştırır ve aybaşı kanamalarını düzenlemeye yardımcı olur. Kalbi kuvvetlendiren kişniş, çarpıntı ve baş dönmesini önler.

Böbreklere aynısefa
Aynısefa, zengin vitamin ve mineral içerir. İştah arttırır. Yapılan araştırmalara göre iyi bir temizleyicidir. İdrar söktürür. Bu özelliği ile böbreklere iyi gelir. Kişiyi terleterek, zararlı maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Kadınların aybaşılarının düzene girmesine yardımcı olur.

Diken üzümü ateş düşürür
Diken üzümü, ateş düşürmeye yardımcıdır. Bağırsak iltihaplarını ve ağız yaralarını tedavi edici özelliğe sahiptir. Kan dolaşımını düzenler. Yüksek tansiyonu düşürür. Ekşimsi değişik tadıyla iştah açıcıdır. Siyatik, romatizma ve eklem ağrılarını giderir. Hazmı kolaylaştırır.

Bergamot uyku getirir
Demlenmiş bergamot yapraklarının buharını solumak baş ağrısını giderir. Çayını içmek aşırı yemek sonrası oluşan şişkinliği hafifletir.Yağı ise depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluklarına da iyi gelir. Mikrop öldürücüdür. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.