Böbrekleri çalıştırır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ağustos 2013 Güncelleme 04 Ağustos 2013, 01:38
Böbrekleri çalıştırır

İÇİNDEKİLER

Akhuşağacı, vücutta biriken suyu boşaltır. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. Şişmanlamayı önler. Romatizma ağrılarını dindirir. Ayak kokularını keser. Saçları gürleştirir, kepekleri yok eder. Cilt hastalıklarını tedavi eder.

Romatizma düşmanı
Atkuyruğu, böbrek taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur. İdrar torbasındaki iltihabı giderir. İdrardan gelen kanı keser. Albümin miktarını düşürür. Karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Nikris ve romatizmanın şikayetlerini giderir.

Sancılara son verin
Acıağaç, iştah açar, hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Böbrek sancılarını keser, taşların düşürülmesine yardımcı olur. Bağırsak kurtlarını döker. Kanamaları durdurur. Haşarat kaçırıcı olarak da kullanılır.

Zihni dinlendirir

Badem, bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Hamilelerin zayıf düşmemesini sağlar. Mideyi kuvvetlendirir. Böbrek ve mesane yollarındaki iltihapları giderir. Baş, kulak, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir. Bronşit, boğaz ağrısı, anjin, boğaz yanması ve akciğer hastalıklarına iyi gelir.

Çarpıntıyı keser
Biberiye, hazımsızlığı giderir. Çarpıntıyı keser. Baş dönmesini giderir. Astım, bronşit ve kansızlıkta faydalıdır. Yağlı saçları normal nemine döndürmek için kullanılır. Burkulmalarda ve deri yaralarında da haricen kullanılır. İdrar ve adet söktürür. Safra ifrazatını arttırır.

Ağrılara giderir
Sardunyagillerden olan ıtır, cildinizi güzelleştirmede en etkili yöntemlerden biridir. İshali keser. Boğaz ağrılarını giderir. Mide ve bağırsak gazlarının giderilmesinden büyük rol oynar. Nikriste de faydalıdır.

Diş ağrılarına veda
Çınarağacı, kadınlarda sıkça görülen beyaz akıntıyı keser. Diş ve diş etlerindeki rahatsızlıkların önüne geçer. Vücut ağrılarını dindirir. Saç kepek oluşumunu önler ve giderir.

Midenizi koruyun
Çörekotu diyabet hastalarında glikoz düzeyini düşürür. İnsülinin; etki ettiği ve yapıldığı pankreas hücrelerini iyileştirir. Çörek otu kullanımı bağışıklık sistemini güçlendirir ve mide zarını tahriş eden etkenlere karşı mide zarını korur.

Öksürükten kurtulun
Civanperçemi, kanı temizler. Öksürüğü keser. Sinirleri ve vücudu kuvvetlendirir. Bağırsak ve mide gazlarını giderir. İshali keser. Kızamık, boğmaca, raşitizm, albasması, aybaşı gecikmesi ve kemik hastalıklarında faydalıdır. İdrar söktürür. Yaraları iyileştirir.