ÇOK ÇİĞNE RAHAT SİNDİR
Ramazan'da mide ağrılarının en önemli nedenin, 'hazmı zor besinler ve hızlı tüketimi' olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Çiğneme, tükrük ve mukus salgılanmasını sağlayarak yemek borusu ve midenin iç yüzünü döşeyen örtüyü mide asidine karşı korur" dedi. Bu önerilere uyduğunuz takdirde, hem mide ağrılarınızdan kurtulacak, hem de oruç tutarken daha rahat bir gün geçireceksiniz.
İFTAR VE SAHURDA NE YAPMALI?
Su veya çorba gibi sıvı besinlerle başlanmalı.
15-20 dakika beklenerek diğer besinlere geçilmelidir.
Yemekler iyi çiğnenerek öğütülmeli.
Hızlı yemekten kaçınılmalıdır.
Hemen uykuya geçilmemeli.
MİDE AĞRISINI ARTTIRAN BESİNLER
Yağlı yiyecekler
Salamura besinler
Kızartmalar
Acılı-baharatlı yemekler
Aşırı kahve
Demli çay
Gazlı içecekler
ÖNEMLİ NOTLAR
Hafif öğünler tercih edin.
Karında basıncı artıran sıkı kemer, çamaşır kullanmayın.
Mide ve bağırsak hareketleri için kısa yürüyüşler yapın.
İftardan sahura kadar bol bol su için.
İftarda bir porsiyon tatlı yenebilir.
Sahurda tatlı yemeyin.
Sigara