Ağrı kesici fındık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2013 Güncelleme 10 Temmuz 2013, 00:00
Ağrı kesici fındık

İÇİNDEKİLER

Fındık; yorgunluğu giderir. Nekahet devresinin çabuk geçmesini sağlar. Varise iyi gelir. Fındık yağı, böbrek ağrılarını giderir. Kum ve taşların düşürülmesinde yardımcı olur. Bağırsak solucanlarını düşürür. Sara hastalarına da faydalıdır.

Şifa kaynağı bal
İçerdiği vitamin ve minerallerle besinlerin en güzeli olan bal, şifa veriyor. Kuvvet, canlılık verip, nekahat döneminde hastanın ayağa kalkmasına yardım ediyor. Kansızlığa, zayıflığa iyi geliyor. Bağırsakları yumuşatıp, kabızlığı gideriyor.

Dereotu kuvvet verir

Kokusu ve farklı lezzeti ile yemeklere ayrı bir tat katan dereotunun faydaları saymakla bitmiyor. Bu leziz bitki, iştah açıyor, kuvvet, çeviklik veriyor. Ayrıca bağırsak gazlarını da gideriyor. Hazmı kolay olan bu bitkinin bol bol tüketilmesi öneriliyor.

Saçı dökülene ıhlamur
Ihlamur, sinirleri kuvvetlendirir. Uyku verir. Kansızlığı giderir. Böbrek ve mesaneyi temizler. Grip ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Göğüs ve bronşları yumuşatır. Kabızlığı ve barsak spazmını giderir. Saç dökülmesini önler.

Mide dostu karabiber
Karabiber, az miktarda yemekle birlikte alındığında hem iştah açar, hem hazımsızlığı giderir. Ev ilacı olarak, karabiber ıhlamura karıştırılıp içilirse mide sancısını kesmekte etkilidir. Tahriş edici olduğundan az miktarda kullanılması şarttır.

Kekik öksürüğü keser
Birçok derde deva olan kekik, bedeni kuvvetlendirir. Kalp çarpıntısına iyi gelir. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir. Kandaki şeker miktarını azaltır. Çay gibi, içildiğinde göğsü yumuşatıp, öksürüğü keser. Sinirleri de yatıştırır.

Papatya ülserden korur
Papatya çayı, spazm çözücü, gaz gidericidir. İltihapları iyileştirir. Ülsere karşı koruyucu etkisi vardır. Ağrılı adet şikayetlerini giderir. Romatizma ağrılarını hafifletir. Gargara suyu halinde kullanıldığında ağız ve boğaz yaralarını giderir.

Demir deposu maydanoz
Maydanoz, tam bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir, kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur.

Nezleye-gribe nane...
Yemeklere lezzet veren nane, iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mide ve bağırsak gazını giderir. İshali önler. Ateşi düşürür. İyileşmeyi çabuklaştırır. Uykusuzluk, sıkıntı ve yorgunluğu giderir. Grip, soğuk algınlığı ve nezleye de iyi gelir.