Kökten çözüm!

Eksik dişlerin yerine uygulanan implantlar, diş köklerini taklit ediyor ve vücuda herhangi bir yan etkisi olmuyor. 18 yaş üzerinde sağlıklı herkese implant uygulanabiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Temmuz 2013 Güncelleme 07 Temmuz 2013, 00:00
Kökten çözüm!

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve güzel dişlere sahip olmak hayal değil. Gelişen teknoloji yöntemleri sayesinde dişler yenileniyor. Diş hekimi Muzaffer Buyan, implant denilen yöntemle ilgili olarak sorularımızı şöyle yanıtlıyor:

İmplant nedir?
İmplant herhangi bir nedenle kaybedilen diş veya dişlerin yerine tedavi amacı ile yerleştirilen, diş köklerini taklit eden, vucuda herhangi bir yan etkisi olmayan, titanyumdan elde edilen; metal materyallere denir. Diş implantları; tek diş eksikliklerinde, birden fazla diş eksikliklerinde, tam dişsizlik durumlarında ve zaman zaman ortodontik tedavilerde kullanılmaktadır.

Takma dişlerden daha mı iyi?
Her şeyden önce, implant tedavisi biz diş hekimlerine komşu dişlere zarar vermeden ve daha estetik bir protez yapma olanağı sağlar.

İmplant tedavisi sonrasında gıdaları çiğnemede sıkıntı ortaya çıkıyor mu?
Hastamız istediği gıdaları implant tedavisi sonrası daha rahat tüketecektir. Yerinden oynayan, ses yapan ve zaman zaman ağrıya sebep olan takma dişler, implantlarla yerini daha stabil, ağrısız ve estetik bir proteze bırakacaktır.

İMPLANTA HANGİ DURUMLARDA BAŞVURULUR?
Eğer hastanın ileri derecede sağlık problemi yoksa (radyoterapi, kemoterapi görmüyorsa) ve çenesinde implantları taşımak için yeterli hacimde kemik varsa implant yapmamıza engel olabilecek herhangi bir durum yoktur. Kemik hacmi önemlidir.


YARIN: iMPLANT TEDAViSi NASIL YAPILIR?



BURÇİN GÖKTAN