Beyazın adı gülümsemenin tadı

Vücuda giren besinlerle ilk dişler temas ediyor. Böyle olunca da zamanla renkleri sararıyor. Ancak bu sıkıntıdan kurtulmak mümkün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2013 Güncelleme 06 Temmuz 2013, 00:00
Beyazın adı gülümsemenin tadı

İÇİNDEKİLER

Diş hekimi Muzaffer Buyan, diş beyazlatma işleminin son derece kolay olduğunu belirtiyor. Konuyla ilgili şu bilgileri veriyor.

Dişlerin rengi neden değişiyor?
Yapısal bozukluklar, çocukken veya anne karnındayken kullanılan bazı ilaçlar, sigara-çay-kahve gibi boyayıcı ajanlar dişlerin rengini değiştirir.

Beyazlatma yöntemleri nelerdir?
2 çeşit beyazlatma yöntemi vardır. Evde uygulanan (home bleaching) ve kliniklerde uygulanan (Office bleaching) yöntemidir. Genel olarak en sağlıklı olanı, kliniklerde uygulanan beyazlatma yöntemidir. Evde uygulanan beyazlatma yöntemi ise muhakkak yine bir diş hekimi kontrolünde yapılmalıdır.

İşlem kaç seans sürüyor?
1 seans olmak üzere yarım saat sürer. Fakat bireyin doğal diş rengine göre bir veya iki seans daha uygulanabilir.

Herkes bu işlemi yaptırabilir mi?
Gelişim dönemini tamamlamış her hasta beyazlatma işlemi yaptırabilir.

Kullanım süresi nedir?
Beyazlatmanın süresi bireyin beslenme alışkanlığına (çay, kahve ve sigara tüketimi gibi) bağlıdır. Ama ortalama 2 yıl devam eder.

ZİRKONYUM KAPLAMALAR
Zirkonyum Nedir?
Metal alt yapılı bir kaplamadır. Zirkonyum ışık geçirgenliği sayesinde diş hekimlerine, doğal dişlere yakın bir görünümü elde edebilme olanağı sunmuştur. Zirkonyum metal destekli kaplamalara göre daha estetiktir. Yalıtıcı özelliği olduğu için sıcak- soğuk hasssiyeti gelişmemektedir. Ana maddesi sert bir yapı olduğundan dolayı dayanıklıdır. 15 yaş üstü herkese uygulanabilir.

YARIN: İMPLANT


BURÇİN GÖKTAN